StoryEditorOCM
OstaloSPORTSKI DOGAĐAJ DANA

Odbojkašice Dubrovnika, vodeća ekipa drugog razreda, igra protiv superligaša za četvrtfinale Kupa ‘Snježane Ušić‘

Piše Tonči Vlašić
19. studenog 2023. - 12:55

Odbojka je opet u središtu pozornosti u Gospinom polju. Ženski odbojkaški klub Dubrovnik je ‘kriv‘, njegovi dobri rezultati u drugom razredu, lider je, dobio je svih sedam utakmica i dobio je svih pet ekipe koje su skupa s njim u gornjem domu prvenstvene tablice, plus dvije ekipe iz donjeg doma. Zatim, dobio je jednog drugoligaša i trećeligaša u regionalnom Kupu, obje ekipe u gostima, te je s te dvije pobjede izborio završnicu nacionalnog kupa, mjesto među 16 najboljih (dvanaest superligaša se sad uključuje u natjecanje, plus četiri osvajača regionalnog kupa). 

Ždrijeb mu je dodijelio Marina Kaštela, ekipu iz gornjeg doma Superlige, najvećeg ranga u kojem će, nadamo se, iduće sezone igrati i Dubrovnik iako je put do toga otežan. Najveći rang se smanjuje za dva kluba, s dvanaest na deset klubova, te pobjednika drugog razreda čeka razigravanje s desetim iz najvećeg ranga. 

Ali, daleko je još kraj sezone. Dubrovnik na početku ima 9/0. Danas igra desetu službenu utakmicu. Od 18 sati čeka ga osmina finala Kupa ‘Snježane Ušić‘. Jedna utakmica odlučuje, nema uzvratne. Marina Kaštela je uz zagrebačku Mladost najuspješniji naš klub u posljednje vrijeme. Dubrovnik nema imperativ, ovo je utakmica u kojoj može samo dobiti, a bit će mu lakše doći do iznenađenja, to nema sumnje, uz podršku s tribina. 

31. svibanj 2024 14:07