StoryEditorOCM
OstaloODBOJKA |

NIJE NI MLADOST USPJELA SLAVITI KOD DOPRVAKINJA Konavoka Nika Stanović opet odvela Kaštelu do pobjede protiv svog Dubrovnika

Piše Tonči Vlašić
21. veljače 2021. - 12:27
Nika Stanović, Konavoka, kapetanica Kaštela i hrvatska reprezentativka, igračica ponikla u ŽOK Dubrovnik foto: Tonči Vlašić

Očekivano, Dubrovnik kod Kaštela, aktualnih doprvakinja i trenutno drugoplasirane ekipe Super lige nije uspio povećati svoj bodovni konto. Kaštela je neki dan zaustavila kod kuće zagrebačku Mladost, aktualne prvakinje, a sad je drugi put ove sezone svladala u prvenstvu Dubrovnik, najugodnije iznenađenje sezone.

Kod kuće, kao i u Gospinom polju, bilo je 3:0 za ekipu koju predvodi Konavoka Nika Stanović, kapetanica Kaštela, igračica ponikla u dresu Dubrovnika. Dubrovačka ekipa pružila je u Kaštelima veći otpor nego kod kuće. U prvom setu uzela je 20 poena. Ni u preostala dva seta nije pala bez otpora.

image
Dubrovnik - Kaštela u Gospinom polju u sezoni 2020./21. foto: Tonči Vlašić

Dubrovnik je pod vodstvom Mirjane Vreće i Marine Radić igrao u sastavu Karla Burđelez, Matea Daničić, Nina Jakić, Mara Šilje, Marijeta Lolić, Ivana Marinović, Anđela Čuljak, Nora Đurić, Doris Buzolić, Martina Vreća, Ema Šušić, Gabriela Stipanović i Katarina Drobac.

Dubrovnik je deseti s 19 bodova, samo sedam bodova je skupio manje od četvrtoplasiranog Dinama. Najvažnije je odavno napravio ove sezone – zadnjem Olimpiku je pobjegao 18, a predzadnjem Poreču 15 bodova! Tri ekipe su ispred svih: Mladost sa 44 boda, Kaštela i Marina Kaštela su osvojile po 41 bod. Između četvrtog Dinama s 26 bodova i desetog Dubrovnika s 19 bodova 'natiskali' su se ENNA Vukovar (25 bodova), Brda (24 boda), Osijek (23 boda), Rijeka CO (21 bod) i Split (20 bodova).

Dubrovnik u 17. kolu dočekuje Marina Kaštelu. Zatim je gost Olimpika nakon čega će ugostiti Rijeku CO. U 20. kolu ide u Zagreb (Dinamo), u 21. kolu je domaćin ekipi Brda, a u zadnjem, 22. kolu, gost Splita. S obzirom na igre u posljednje vrijeme bit će zanimljivo s koliko će bodova Dubrovnik zaključiti svoj povratak (i ostanak) u najvećem rangu, Super ligi.

image
Ženski odbojkaški klub Dubrovnik foto: Tonči Vlašić
07. svibanj 2024 12:45