StoryEditorOCM
OstaloVESLANJE

Neptun otišao na put s jedanaest posada, a njih sedam je podno Biokova doveslalo do postolja, dvije do zlata

Piše Tonči Vlašić
6. svibnja 2024. - 09:38

Dva zlata, srebro i četiri bronce izveslali su Neptunaši na četvrtoj regati ovogodišnjeg veslačkog Kupa Dalmacije, Memorijalu Tonći Skender pod Biokova, u Makarskoj. Po lijepom vremenu i bonaci dubrovački klub je nastupio s ukupno jedanaest posada u svim dobnim kategorijama, te zauzeo sedmo mjesto u ukupnom poretku u konkurenciji veslačica i veslača iz dvanaest klubova.

Pobjedio je zadarski Jadran, koji je vodeći u ukupnom poretku nakon regata u Splitu, Šibeniku, Dubrovniku i sad Makarskoj. Iduća peta regata održat će se u subotu, 18. svibnja, na regatnoj stazi u Kaštel Kambelovcu.

Zlatne medalje za Neptun osvojili su Ante Krešić u skifu u konkurenciji mlađih kadeta, te mlađe juniorski dvojac na pariće u sastavu Karlo Hajdić i Martin Runje. Srebrni su bili u dvojcu na pariće u konkurenciji juniora Maro Lasić i Luka Štrman, a do bronce su doveslali Ivan Ban u skifu u juniorskoj konkurenciji, Kiara Kapetanić u skifu u konkurenciji kadetkinja, dvojac na pariće u konkurenciji mlađih juniora u sastavu Pjero Vuletić i Maro Lasić, te dvojac na pariće u konkurenciji mlađih kadeta u sastavu Karlo Štrbinić i Filip Matić.

image

Pavo Bečić, trener Neptuna

Tonči Vlašić/
image

4. regata Veslačkog kupa Dalmacije 2024. održana je u Makarskoj

Ivo Ravlic/Cropix
image

4. regata Veslačkog kupa Dalmacije 2024. održana je u Makarskoj

Ivo Ravlic/Cropix

Neptunaši su nakon četiri regate na osmom mjestu u konkurenciji trinaest klubova. Prvi pratitelj zadarskog Jadrana je šibenska Krka, a treći je splitski Mornar. U juniorskoj konkurenciji dubrovački klub je peti, a u kadetskoj i seniorskoj konkurenciji šesti. 

29. svibanj 2024 05:11