StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET |

MNOGO JE PITANJA BEZ ODGOVORA, ALI CAVTAT JE ODLUČIO ‘Prijavili smo se za nastup u kvalifikacijama jer nam je cilj igrati u većem rangu!‘

Piše Tonči Vlašić
30. lipnja 2020. - 14:14
Malonogometni klub Cavtat, pobjednik Županijske lige u sezoni 2019./20., igrat će u kvalifikacijama za popunu Druge hrvatske lige – jug u sezoni 2020./21.

- Očekivali smo kako ćemo znati sve informacije prije nego odlučimo hoćemo li ili ne igrati u kvalifikacijama za veći rang. To se nije dogodilo. Ne znamo još uvijek tko su nam suparnici u kvalifikacijama, govori se kako bi trebale biti dvije ekipe, jedna iz Imotskog, a druga iz Splita. Navodno bi se trebalo igrati na neutralnom terenu, i to sredinom srpnja, ali ne zna se točno kad, pa ni gdje, te kako, dan za danom ili... Ne zna se ni to hoće li osim pobjednika turnira u veći rang ići i drugoplasirani, ali to, znamo, ovisi o raspletu u Prvoj hrvatskoj ligi, te dodatnim kvalifikacijama za popunu Prve hrvatske lige, tj. tko će od drugoligaša, i hoće li, izboriti veći rang ili ne, tj. tko će ispasti iz najvećeg ranga, hoće li to biti klubovi iz naše regije. Ipak, unatoč tome što ne znamo puno, odlučili smo se prijaviti jer nam je namjera igrati u većem rangu – istaknuo je Davorin Krešić.

Cavtat je prije deset sezona igrao u južnoj skupini Druge hrvatske lige.

- Deset i više od deset godina većina nas igrača, koji smo osvojili ove godine Županijsku ligu, smo na okupu. Imamo i to iskustvo igranja u većem rangu prije deset godina. Nadam se kako ćemo kompletni nastupiti u ovogodišnjim kvalifikacijama, kako ćemo vrlo brzo doznati gdje se, kad se i kako se igraju kvalifikacije, protiv koga, a sve kako bi se mogli što bolje organizirati. Stoji, nama je prvenstvo završilo u ožujku, ali, u istoj situaciji su i drugi. Stoji i to kako je većina naših igrača već aktivna, kako trenira te nastupa na raznim malonogometnim turnirima ili turnirima na male bare. Ponavljam, prijavili smo se za nastup u kvalifikacijama jer nam je cilj po drugi put u povijesti kluba zaigrati u većem rangu – rekao je Krešić.

Podsjetnik, Cavtat je u trenutku prekida Županijske lige bio vodeći, te neporažen. Iako u se trebala odigrati još samo dva kola, matematički još nije bio osigurao naslov. Slavio je na startu prvenstva, a nakon toga je u 2. kolu odigrao 2:2 protiv Pridvorja. Potom je nanizao trinaest pobjeda do prekida sezone, te odluke za zelenim stolom - nema nastavka, u obzir se uzima poredak u trenutku prekida. Ukoliko taj svoj niz pobjeda Cavtat nastavi u kvalifikacijama za popunu Druge hrvatske lige - jug, Dubrovačko-neretvanska županija će u sezoni 2020./21. imati i dalje jednog prvoligaša (Square), ali i jednog drugoligaša više (prvi je Ombla).
19. travanj 2024 11:43