StoryEditorOCM
OstaloBOĆANJE |

METKOVIĆ JE MOGAO SAMO ZAPLJESKATI PRVOM FAVORITU PRVENSTVA Hajduk slavio u dubrovačkom prvoligaškom derbiju u Srebrenom

Piše Tonči Vlašić
21. veljače 2021. - 11:11
Dubrovački prvoligaški derbi - Hajduk i Komolac uoči utakmice 9. kola južne skupine Prve hrvatske lige u dvorani u Srebrenom foto: Tonči Vlašić

Drugoplasirani Metković je ugostio llidera, Biston, želja mu je bila nanijeti prvi poraz prvom favoritu prvenstva, ali od toga na kraju ništa. Nakon prvog kruga gosti su poveli sa 6:2, te već nakon 'guma' osigurali pobjedu. Na semaforu je nakon tehničkih disciplina pisalo: Metković - Biston 4:14. Andrija Ćorluka je dobio Antu Grančića sa 8:7 u prvom krugu, a Đorđe Grbić u preciznom izbijanju Vedrana Crnčevića sa 14:7 – i to je bilo sve što je Metković uspio uhvatiti u derbiju kola. Biston je bio sjajan, dobio je čak jedanaest od trinaest disciplina.

U prvom dijelu prvenstva, 2. kolu, prvi ogled Bistona i Metkovića odlučen je tek tri minute prije kraja posljednjeg kruga. U Bastu je tad presudio Marin Čubela, te se očekivala neizvjesnost i u Metkoviću, međutim, to se ovaj put nije dogodilo.

Metković je igrao u sastavu: Mile Vidović, Jure Krstičević, Ivica Krstičević, Ivica Kaznačić, Mate Ćorluka, Andrija Ćorluka, Karmelo Vučković, Đorđe Grbić, Matko Gabrić, Ivan Kežić i Markica Dodig, a Biston u sastavu Vedran Crnčević, Miro Mihaljević, Ivan Galić, Pero Čubela, Marin Čubela, Ante Grančić, Marino Miličević, Luka Jozipović, Matijas Jozipović i Matija Jakir. Metkoviću je nedostajao Antonio Prlaguzić.

image
Srebreno, Prva HL - jug, 9. kolo: Hajduk - Komolac foto: Tonči Vlašić

Dubrovački derbi u Srebrenom bio je izjednačen nakon prvog kruga: Hajduk - Komolac 4:4. Damir Ilić je dobio 9:3 Antu Farčića (pojedinačno klasično), a Miroslav Petković s 24:19 Stijepa Violića (bližanje i izbijanje u krug), to su 4 poena za Hajduk, dok su par i trojka pripali Komolcu. Mario Bajo i Niko Sukno su s 11:2 svladali Josipa Glavinića i Nikolu Mikulića, a Srećko Bajio, Andro Miljević i Vlaho Monković s 11:5 Branka Čubelu, Pera Fiorovića, kojeg je mijenjao Mato Vezilić i Graciju Stjepčevića.

Na 'gumama' Hajduk je pobjegao Komolcu. Dobio je četiri od pet disciplina, te je uoči zadnjeg kruga imao vodstvo 12:6, te mu je samo još jedna disciplina trebala za pobjedu, a uzeo je na kraju tri. Komolcu je jedinu pobjedu na 'gumama' i u zadnjem krugu donio Mario Bajo. Dobio je Graciju Stjepčevića u preciznom izbijanju s 11:7, a u pojedincu Branka Čubelu s 10:9.

Hajduku su poene na 'gumama' donijeli Josiup Glavinić, Branko Čubela, Miroslav Petković te skupa Josip Glavinić i Nikola Mikulić, a u zadnjem krugu Nikola Mikulić, par (Damir Ilić i Miroslav Petković) te trojka (Josip Glavinić, Pero Fiorović i Gracija Stjepčević).

Dubrovački prvoligaški derbi sudili su Mato Kesovija i Mato Batinić, a tehnička izbijanja Antonio Vojvodić i Nikola Turčinović.  

image
Branko Kežić (Komolac) foto: Tonči Vlašić
image
Nikola Mikulić (Hajduk) foto: Tonči Vlašić
image
Gracija Stjepčević (Hajduk) foto: Tonči Vlašić
image
Pero Fiorović (Hajduk) foto: Tonči Vlašić
image
Stijepo Violić (Komolac) foto: Tonči Vlašić
image
Mario Bajo (Komolac) foto: Tonči Vlašić
image
Srećko Bajo (Komolac) foto: Tonči Vlašić
image
Miroslav Petković (Hajduk) foto: Tonči Vlašić
image
Branko Čubela (Hajduk) foto: Tonči Vlašić
image
Vlaho Monković (Komolac) foto: Tonči Vlašić
image
Niko Sukno (Komolac) foto: Tonči Vlašić
image
Damir Ilić (Hajduk) foto: Tonči Vlašić
image
Ante Farčić (Komolac) foto: Tonči Vlašić
image
Mato Vezilić (Hajduk) foto: Tonči Vlašić
image
Niko Sukno (Komolac) foto: Tonči Vlašić

Rezultati 9. kola, Metković: Metković – Biston 4:22, Sinj: Otok – Primošten 20:6, Split: Sokol Orbico – Imotski 20:6, Srebreno: Hajduk – Komolac 18:8.

Poredak: 1. Biston 25 bodova, 2. Otok 19 bodova, 3. Metković 18 bodova, 4. Sokol Orbico 16 bodova, 5. Hajduk 13 bodova, 6. Imotski 9 bodova, 7. Komolac 6 bodova, 8. Primošten bez boda.

Raspored 10. kola, subota, 27. veljače, Putnikovići: Komolac – Otok, Bast: Bistion – Hajduk, Šibenik: Primošten – Sokol Orbico, Imotski: Imotski – Metković.

23. travanj 2024 12:31