StoryEditorOCM
OstaloHALO CATANIA! |

MARKO KURAJA ‘PROBIO‘ JEDNOG OD NAJBOLJIH VRATARA SVIJETA ‘Moj najdraži pogodak od kada sam u Italiji u utakmici koju nitko od nas neće zaboraviti!‘

Piše Tonči Vlašić
13. svibnja 2021. - 15:13
Slavi Marko Kuraja pogodak koji je postigao u 35. minuti utakmice protiv Acqua e Saponea u drugoj utakmici četvrtfinala doigravanja za prvaka. Meta Catania je izjednačila na 2:2, na kraju dobila sa 4:3, te izborila majstoricuMeta Catania

Moj najdraži pogodak od kada sam u Italiji u utakmici koju nitko od nas neće zaboraviti – jutro nakon velike pobjede javio se Marko Kuraja, igrač Meta Catanie, koja je nakon 0:7 u gostima u prvoj utakmici četvrtfinala doigravanja za prvaka Italije svladala u drugoj kod kuće Acqua e Sapone sa 4:3, te izborila treću, majstoricu.

- Ne igra se na pobjede, da je završilo neodlučeno, Acqua e Sapone bi prošla u polufinale, a mi smo za pobjedu pogodili 0,4 sekunde prije kraja. Igrali smo bez Josipa Sutona, koji je ozlijeđen. Igrali smo bez prvog vratara Danielea Dovare, koji je isključen u prvoj utakmici. U drugoj utakmici su dvojica naših igrača isključena pred kraj, i mi na kraju dobijemo – priča Kuraja.

- Acqua e Sapone je za većinu veliki favorit protiv nas, međutim, prvo, tih 0:7 u prvoj utakmici nije bio realan rezultat s obzirom na prikazano. Tresli smo okvir gola domaćina, imali još nekoliko prilika za pogodak, nismo iskoristili penal. Zatim to isključenje našeg vratara, te se sve okrenulo na njihovu stranu. U drugoj utakmici smo bili oslabljeni. Zatim, vodimo pred kraj 3:2, idemo napravit izmjenu u trenutku kad oni imaju aut. Igrač koji je izveo aut napuca loptom našeg igrača, koji izlazi iz igre. Sudac smatra kako je naš igrač ometao izvođenje auta, te mu pokazuje žuti karton, a to mu je bio drugi žuti, te ga isključuje. Skočili smo svi zbog toga, a sudac pokazuje našem pivotu crveni karton. Zatim oni odmah izjednače na 3:3, a nekoliko sekundi prije kraja dođu u posjed lopte. Njihov igrač umjesto da stane na nju, škaricama ide pogoditi za pobjedu. Promaši. Lopta za nas, brzo izvedemo. Izborimo korner, u tom trenutku se nije znalo je li vrijeme isteklo ili ne. Međutim, ostalo je za izvesti korner, a nakon kornera lopta se odbije od jednog njihovog igrača, koji je na prvoj stativi, te završi u mreži. Ponavljam, 4 desetinke sekunde do kraja smo postigli taj pobjednički pogodak, izborili majstoricu, a njima je neodlučan rezultat donosio prolaz dalje.

Kakva je to radost bila na parketu.

- Kad je lopta ušla u mrežu, čekali smo odluku sudaca, gosti su pokazivali kako je isteklo vrijeme.

Srećom, nije, te kad je potvrđen pogodak, erupcija oduševljenja Meta Catanie.

- Slavimo još uvijek. S obzirom što se sve događalo, bez toliko igrača u tom trenutku, ma, čudo, baš smo priredili čudo. U subotu se igra majstorica kod njih. Opet nećemo biti kompletni, međutim, unatoč tome ne predajemo se. Nakon što smo dobili drugu, sad smo mišljenja kako možemo i treću.

24-godišnji Kuraja je bio strijelac u drugoj za 2:2. Sjajno je pogodio slobodan udarac pet minuta prije kraja s 10 metara nakon što je sam izborio šesti akumulirani prekršaj Aqcqua e Saponea. Najbolji vratar Svjetskog prvenstva 2012. godine Stefano Mammarella, vratar koji ima bulikan pojedinačnih nagrada, nije mogao ama baš ništa.

- Sve je na kraju ispalo prekrasno, i taj moj pogodak Mammarelli, i ta pobjeda sa zvukom sirene protiv sastava koji je broj dva u doigravanju, a mi nekompletni. Još uvijek sam pod dojmom svega što se događalo na utakmici. Kažem, moj najdraži pogodak od kada sam u Italiji u utakmici koju nitko od nas u klubu neće zaboraviti!

image
Marko Kuraja je pokušao u prvom poluvremenu škaricama iznenaditi Stefana Mammarellu na vratima Acqua e Sapone. Nije uspio tad, ali jest u nastavku utakmice kad je sjajno izveo udarac s 10 metara. Jedan od najboljih vratara svijeta nije uspio zaustaviti udarac 24-godišnjeg igrača, koji je ponikao u dresu Squarea
Meta Catania
image
Marko Kuraja je postigao pet pogodaka u ligaškom dijelu sezone, a sad prvi u doigravanju
Meta Catania
13. travanj 2024 00:07