StoryEditorOCM
OstaloNOVI TRIJUMF

Krstaš Dubrovnik slavodobitnik regate Sušac 100x2, a na njemu Denis Vukas i Ivo Kvestić: ‘Najbolji smo. Opet!‘

Piše Tonči Vlašić
9. lipnja 2024. - 17:50

Opet su osvojili regatu Sušac 100x2, specifičnu za dvojce. Prvi put su to uspjeli 2018., pa pamti se trijumf kad je 2020. godine održano njeno 25. izdanje, a sad je opet krstaš Dubrovnik slavodobitnik, a na njemu Denis Vukas i Ivo Kvestić.

Dubrovnik prvi po premjeru Sušac Open, po kojem je raspisana regata, a Dubrovnik prvi i po korigiranom vremenu, THC premjeru. Tko zna, zna. Evo još jedne potvrde kako je klupski krstaš pun pogodak. Zatim, evo još jedne potvrde kakvi su Vukas i Kvestić u borbi s vjetrom, za kormilom...

Ovogodišnje 29. izdanje regate, koja se održala u organizaciji Jedriličarskog kluba Mornar iz Splita, okupilo je 47 krstaša. Jedrilo se sto nautičkih milja. Od startne linije ispred Splita, oko pučinskog otoka Sušca te natrag u splitsku luku. 

image

Krstaš Dubrovnik (Denis Vukas i Ivo Kvestić) - pobjednik 29. regate Sušac 100x2

Hrvoje Duvančić/Regate.com.hr/

Borio se na kraju Dubrovnik i za nagradu – najbrži brod, a tu je malo uspješniji bio adut domaćina, Mornara, brod Fatamorgana na kojem je bio olimpijac Mate Arapov i Elko Mrduljaš, a koji je drugi po Sušac Openu, a po čemu je treća bila uzdanica Jedriličarskog kluba Split, Universitas Nova, na kojoj je bio Ivan Kljaković Gašpić, legendarni ‘Bambi’. I kad se spominju olimpijci, boje Mornara je branio Tonći Stipanović, koji je bio peti po Sušac Openu, a po tome je TOP 10 zatvorio još jedan krstaš pod bandjerom dubrovačkog kluba, Outisider, na kojem su bili Eugen Miljan i Igor Šimunović, koji su po realnom vremenu bili četvrti.

Na 25. mjestu po Sušac Openu Regina, adut Jedriličarskog kluba Cavtat (Nikola Zečević i Ivan Jarić)...

Po korigiranom vremenu, THC premjeru, Dubrovnik uvjerljiv, druga je bila posada Mornara, Lovre Perhat i Marko De Micheli Vitturi, dok su treće mjesto zauzeli Tonći Stipanović i Marko Matić.

- Malo je falilo da budemo i po realnom vremenu najbrži, te da ponesemo i nagradu za najbrži brod, ali najbolji smo po čemu je raspisana regata. Ukratko, najbolji smo. Opet! – kažu Vukas i Kvestić.

Fatamorgana je ciljem prošla nakon 14 sati i 57 sekundi jedrenja, Dubrovnik nakon 14 sati, 12 minuta i 39 sekundi, ali je za pobjedu morala biti brža više od sat vremena. Treći po realnom vremenu bio je brod Paula Jedriličarskog kluba Sveti Nikola iz Zagreba (16 sati, 21 minuta i 51 sekunda), Outsider četvrti s vremenom 16 sati, 39 minuta i 37 sekundi...

image

Krstaš Dubrovnik (Denis Vukas i Ivo Kvestić) - pobjednik 29. regate Sušac 100x2

Hrvoje Duvančić/Regate.com.hr/

- Kontrolirali smo regatu. Nismo dozvolilio bijeg Fatamorgani. Prezadovoljni smo na kraju, a na žestokoj borbi, koja je trajala više od 14 sati, čestitao nam je i Mate Arapov. Regata Sušac 100x2 slovi kao jedna od najtežih regata u nas jer se nastupa na jedrilicama koje u pravilu zahtijevaju šest do osam članova posade za optimalno jedrenje, nekada i više, a sad sve to trebaju napraviti samo dva člana posade - istaknuli su Vukas i Kvestić.

Sudjelovanje na regati Sušac 100x2 je stvar prestiža, pobjediti na njoj izaziva divljenje čitavog jedriličarskog svijeta.

Denis Vukas i Ivo Kvestić treći put slavodobitnici regate Sušac 100x2!

image

Krstaš Dubrovnik (Denis Vukas i Ivo Kvestić) - pobjednik 29. regate Sušac 100x2

Hrvoje Duvančić/Regate.com.hr/
21. lipanj 2024 09:40