StoryEditorOCM
OstaloVESLANJE

Ivana i Josipa Jurković u finalu Europskog prvenstva: ‘Noge na zemlji, ciljevi visoko. Luda glava, hrabro srce, vjera i mi to možemo!‘

Piše Tonči Vlašić
12. kolovoza 2022. - 07:30

Najbolje hrvatske veslačice Ivana i Josipa Jurković izborile su nastup u A finalu u konkurenciji dvojaca bez kormilara na Europskom prvenstvu koje je započelo u Munchenu, veloluške blizanke su tako ostvarile cilj već prvog dana.

Za izravan prolaz među najboljih šest trebale su biti na prva dva mjesta u skupini. 

Bile su druge u svojoj skupini s vremenom 7:51.42, točno 48 stotinki sekundi prije trećih Irkinja Emily Hegarty i Fione Murtagh. Samo su brže od njih bile Rumunjke, Ioana Vrinceanu i Denisa Tilvescu (7:46.57)-

Iz druge skupine plasman u finale izaslale su Britanke Emily Ford i Esme Booth (7:44.93) i Nizozemke Ymkje Clevering i Veronique Meester (7:50.48).

- Utrka je odlično prošlo, držale smo drugo mjesto do kraja. Irkinje su nas malo stisnule u završnici, ali kontrolirano smo privele utrku kraju. Prvi cilj je odrađen i sad treba isprazniti glave i fokusirati se na finale – istaknula je Josipa Jurković nakon nastupa u kvalifikacijama.

- Sestra je sve rekla! Noge na zemlji, ciljevi visoko. Luda glava, hrabro srce, vjera i mi to možemo – dodala je Ivana.

Finalna utrka za ženske dvojce bez kormilara na rasporedu je u subotu s početkom u 11.44 sata.

14. travanj 2024 20:38