StoryEditorOCM
OstaloSVI REZULTATI SU IŠLI NA RUKU ‘CRVENO PLAVIMA‘

Hoće li Square večeras Uspinjačom zgrabiti ‘jedinicu‘, računali smo, može biti broj jedan u doigravanju i ako ne osvoji niti jedan bod do kraja!

Piše Tonči Vlašić
10. ožujka 2024. - 11:58

Square i dalje na vrhu, lider, barjak se i dalje vijori u Gospinom polju, a konkurenti u borbi za ‘jedinicu’ odigrali su utakmice predzadnjeg, 17. kola! I što sad? Večeras igra protiv Uspinjače Gimke u Zagrebu, a zatim će u petak, 15. ožujka, ugostiti Novo vrijeme (sve utakmice posljednjeg 18. kola počinju u 20 sati). Ima dvije meč lopte za potvrdu prvog mjesta. Ne mora u tom slučaju gledati kako će proći drugi. 

Uoči zadnje utakmice predzadnjeg kola, ogleda zadnjeg i prvog u Zagrebu, Square vodi s 31 bodom, Stanoinvest Futsal Pula i Futsal Dinamo su prvi pratitelji s po 30 bodova, četvrti je Olmissum s 29, peto Novo Vrijeme ima 27, šesta Torcida 23, sedma Crnica 19, slijede Vrgorac i Osijek s po 16, dok je Uspinjača Gimka posljednja, deseta s 11 bodova.

Večerašnji domaćin Squarea još može i do doigravanja za prvaka, a za to treba dvije pobjede i dočekati da Vrgorac ne uzme sva tri boda. U zadnjem kolu je Uspinjača Gimka gost Osijeka, a tad je Vrgorac u Omišu kod Olmissuma. Uspinjača Gimka je uspješnija u međusobnim ogledima od Vrgorca (6:1 pobjeda kod kuće, 3:3 u Vrgorcu).

U zadnjem kolu još igraju Torcida – Crnica (Torcida je sigurno šesta, Crnica je trenutno sedma, ne može ostati bez doigravanja, ali je slabija u međusobnim ogledima i protiv Vrgorca, i protiv Osijeka), te derbi kola, Futsal Dinamo i Stanoinvest Futsal Pula u Zagrebu.

U predzadnjem 17. kolu Olmissum je u zadnjoj sekundi izjednačio protiv Stanoinvest Futsal Pule na 5:5, Futsal Dinamo je izgubio u Šibeniku od Crnice sa 6:2, Torcida je dobila Novo Vrijeme usred Makarske sa 6:0, a Vrgorac je s 3:2 bio bolji kod kuće od Osijeka.

image

Square - Gordan Duvančić, Antonio Noković ...

Tonči Vlašić/

Square? Dakle, jedna pobjeda mu treba za potvrdu ‘jedinice’. Ukoliko bi osvojio jedan ili niti jedan bod do kraja bit će opet prvi ukoliko derbi između Futsal Dinama i Stanoinvest Futsal Pule završi bez pobjednika, a Olmissum ne uspije dobiti kod kuće Vrgorac. Naime, Square bi bio najuspješniji u trokutu sa Stanoinvest Futsal Pulom i Futsal Dinamom jer je osvojio u međusobnim ogledima 6 bodova (ima pobjedu i poraz protiv oba suparnika), a preostala dva sastava bi u slučaju remija u Zagrebu imala u po 5 bodova (u Puli je bilo Stanoinvest Futsal Pula – Futsal Dinamo 2:2).

Olmissum je međusobno bolji od Squarea jer je dobio u Gospinom polju sa 7:3, dok je u Omišu bilo bez pobjednika, 1:1. Square u najgorem slučaju može biti treći. 

Utakmica Uspinjača Gimka – Square u Zagrebu počinje u 20.30 sati. 

30. travanj 2024 09:11