StoryEditorOCM
OstaloPRVA LIGA

GOSPINO POLJE Squareu gori, opet nije kompletan, a stiže ranjeni prvak u punom sastavu. Televizija prenosi derbi, koji sude najbolji svjetski suci...

Piše Tonči Vlašić
6. ožujka 2020. - 08:19
Square će ovog petka u derbiju 15. kola Prve hrvatske lige biti bez Ante Daničića, koji je u Splitu dobio treći žuti, a nema više u Gospinom polju Stjepana Reza, koji je otišao u drugoligaša Omblu, kao i Matej Perović. Novo vrijeme Apfel nema problema s kartonima, te će bit kompletan.

Frani Despotoviću, treneru Squarea, utakmica protiv aktualnog prvaka Hrvatske i sudionika ovogodišnje europske Lige prvaka, prva je u toj ulozi u Gospinom polju. Debi na klupi dubrovačke momčadi imao je prošlo kolu u Splitu protiv Splita (5:5).
Derbi, koji izravno prenosi Arenasport 2, a koji počinje u 20 sati, sudit će najbolji svjetski suci, Saša Tomić iz Zagreba i Nikola Jelić iz Varaždina (Tomić je najboljim sucem svijeta proglašen 2018., a Jelić 2019. godine). Skupa su između ostalog svirali posljednje finale europske Lige prvaka u Almatyju između domaćeg Kairata i Sportinga iz Lisabona. U ulozi trećeg suca biti Mario Vecko iz Koprivnice, a delegat Luka Klaić iz Popovića.

Square je bez pobjede u 2020. godini, a Novo vrijeme Apfel je bez poraza od utakmice sa Squareom kod kuće, koja je odigrana 11. prosinca 2019. godine. Square je zbog loše serije, pet utakmica bez pobjede (kod kuće ove godine prvo remi, a nakon toga dva poraza), došao u situaciju da mora braniti četvrto mjesto (treća Crnica ima četiri boda više četiri kola prije kraja te je bolja u međusobnim ogledima, a peti Futsal Dinamo ima dva boda manje, a i on je bolji u međusobnim ogledima), posljednje koje donosi prednost domaćeg terena u četvrtfinalu doigravanja, dok je aktualni prvak zbog dva neodučena rezultata u zadnjih šest utakmica te činjenice da je Olmissum nanizao s druge strane šest pobjeda, ostao bez prvog mjesta. Ima bod manje od sastava iz Omiša čiji je gost u predzadnjem kolu ligaškog dijela.

Futsal Dinamo je u 15. kolu gost Olmissuma, dok Crnica dočekuje Split.

Prvi strijelac Squarea (i) ove sezone je Pele (12 pogodaka), drugi je Mirko Hrkač, koji je postigao 10, koliko i najbolji strijelac makarskog sastava (Vedran Kazazić). Na učinku od 9 pogodakla su kod momčadi Novo vrijeme Apfel Duje Bajrušović i Igor Osredkar, dok je 8 pogodaka postigao Lucas. Blago Gašpar i Marko Kuraja dijele treće mjesto liste strijelaca Squarea s po 7 pogodaka. Duško Martinac (Vrgorac) je vodeći strijelac sa 17 pogodaka, drugi Nikola Pavić (Olmissum) postigao je 13 nakon čega treće mjesto s 12 pogodaka dijele Pele i Kristian Čekol (Futsal Dinamo).

Zadnji ogled između Squarea i Novo vrijeme Apfel u Gospinom polju završio je 4:3 pobjedom 'crveno plavih', koji su tim istim rezultatom slavili u prvom dijelu u Makarskoj. Novo vrijeme Apfel je jedinu pobjedu u Gospinom polju ostvario u 3. kolu sezone 2017./18., točnije, 27. listopada 2017. godine, kad je slavio s 2:0. Nakon toga je u zadnje dvije utakmice u Dubrovniku protiv makarskog sastava bolji bio Square...

POREDAK
1. Olmissum 33 boda, 2. Novo vrijeme Apfel 32 boda, 3. Crnica 26 bodova, 4. Square 22 boda, 5. Futsal Dinamo 20 bodova, 6. Vrgorac 17 bodova, 7. Uspinjača Gimka 14 bodova, 8. AFC UNiversitas 13 bodova, 9. Alumnus 12 bodova, 12. Split 7 bodova.
04. svibanj 2024 09:30