StoryEditorOCM
OstaloSLOBODNE BORBE |

GORDAN LOVRIĆ Prvo je trenirao plivanje, s jedanaest godina je pokucao na vrata Gladiatora, a jedanaest godina poslije trenirao je s velikanima MMA...

Piše Tonči Vlašić
29. kolovoza 2020. - 13:07
Prvo je trenirao plivanje, a s jedanaest godina je pokucao na vrata dvorane Gladiatora.

- Da, već dvanaest godina sam u klubu. Imao sam do danas jednu profesionalnu borbu. Prije nje sam bio amaterski prvak Hrvatske u MMA, osvojio turnir u grapllingu, te jiu-jitsu – priča 23-godišnji Gordan Lovrić, Dubrovčanin, koji će večeras nastupiti u Zagrebu na drugoj četvrtfinalnoj večeri FNC Armagedon, turnira koji je okupio po osam boraca u četiri kategorije iz cijele regije.

Nije jedini član Gladiatora među 32 odabrana. Drugi je Luka Milidragović, koji je prvi, i to s uspjehom, odradio četvrtfinalnu večer. Slavio u kategoriji do 70 kilograma.

- Nisam putovao s Lukom prošli vikend u Zagreb. Ostao sam doma te se pripremao za svoju borbu. Luka mi je rekao kako je priredba vrhunska, kako je sve bilo na visokom nivou, a što se tiče Luke i njegovog nastupa, odradio je sjajno borbu protiv Aleksandra Terzića, iskusnog borca iz Srbije, koji je bio favorit. Stoji, nije se Terzić borio duže vrijeme, ali nije ni Luka, koji je imao samo jednu profesionalnu borbu u karijeri, a borbu protiv Terzića odradio je kao da ih je imao sto. Činjenica je kako je skinuo favorita kategorije, koji je u zadnje vrijeme išao po kampovima, naporno trenirao, te vjerujem kako će na kraju i osvojiti kategoriju. Mene pak čeka Mađar Robert Kardos. Inače, trebao sam se boriti protiv Ermina Sakija iz kluba Milion Petrinja, ali on je otkazao nastup zbog ozljede koljena. Kardos je 25-godišnjak iz Szegeda. Ima dvije pobjede i jedan poraz.

image
Gordan Lovrić i Luka Milidragović su dvojica članova dubrovačkog Gladiatora, koji su odabrani za nastup na FNC Armagedon foto: Tonči Vlašić


Je li uoči borbe najveći strah – strah od ozljede?

- Zadnjih par tjedana ne radimo maksimalno, a sve kako se ne bi ozlijedili. Može se dogoditi, svjedoci smo toga, ali to je rijetko. Dva tjedna sam spuštao ritam treninga, a zadnji sedam dana sam skidao kilograme. Tad više nisu jaki treninzi.

Imao si problem sa skidanjem kilograma uoči borbe?

- Prvi put. Prošlo je bez problema. Antun Račić, koji je to radio gotovo cijelu karijeru, a koji je u početku to učio od najboljih boraca, što je on danas, pokazao nam je način na koji se skidaju kilogrami, i ne samo meni, već i Luki, koji je skinuo kilograme bez problema. Ja sam isto uspio također bez problema. Mi u Gladiatoru imamo sreću što su ne samo Račić, već Maro Perak, Kristijan Perak, Ante Delija... prošli dosta toga, učili i naučili, te sad to znanje prenose nama mlađima. Zatim, svojim uspjesima učinili su da svatko zna za dubrovački Gladiator, a što je nama otvorilo vrata mnogih velikih klubova po svijetu, te smo zahvaljujući tome mogli i mi učiti od najuspješnijih svjetskih boraca, te napredovati.

Gordan je skupa s Lukom bio krajem prošle i početkom ove godine u Kanadi, te trenirao s najboljim svjetskim borcima.

- Bilo je pitanje kako će nas primiti velikani MMA u Montrealu i Torontu. Ipak smo mi dvojica nepoznatih boraca iz Hrvatske, koji se nemaju sa čime pohvaliti. Naš skor je skroman, bez ikakve velike borbe i pobjede, te je taj prvi sparing s najboljima u Kanadi bio težak. Bilo je straha uoči njega jer ukoliko odradimo loše taj trening, nećemo moći dolaziti u tu najjaču grupu, te nećemo moći raditi s najjačima, a zbog čega smo krenuli na taj dalek put. Srećom, pokazali smo se na tom treningu, vidjeli su kako nismo zalutali u MMA, kako imamo određeno znanje, te smo upali u najjaču grupu. Na kraju su nas svi iz najjače grupe znali po imenima, glavni trener je rekao kako kad god želimo opet doći, da dođemo.

Danima bi mogao pričati o zgodama i nezgodama s treninga.

- Na Badnji dan smo išli na trening s Nasratom Haqparastom, koji se spremao za UFC borbu. Nikoga u dvorani. Samo nas trojica. Luka i ja spariramo s Nasratom. Zatim sparing s Roryjem MacDonaldom, to neću zaboraviti. Gledam ga cijeli život na televiziji, a na kraju se s njime neđeš u kavezu. Stao sam u gard, a on me gleda. Onaj njegov 'luđački' pogled. Dobio sam na tom sparingu nogu u glavu, 'odletio' sam preko pola kaveza, ali naučiš na što moraš paziti. Zatim sparing sa Georgesom St-Pierreom, koji je, koliko, osma puta obranio naslov UFC prvaka. Na treninzima smo nakon svake runde radili grappling, i tako, nakon jedne runde ja stojim i gledam kako on radi. I ne vjerujem kako taj čovjek stoji pored mene. Primijetio je kako gledam kako on radi, te me upitao hoću li odraditi jednu rundu s njim. 'Izgubio' sam se u tom trenutku. Nisam mogao progovoriti. Samo sam uspio klimanjem glave potvrditi kako hoću, a kad smo počeli rundu, sve je bilo lakše. I što je bilo iznenađenje, svim tim velikanima nije bilo teško pokazati nam što nam nije dobro, što treba napraviti kako bi bili još bolji...

Korona je kriva što se nakon povratka iz Kanade nisu odmah borili.

- Trebali smo imati borbe u travnju, skupa s nama i Karlo Caput, koji je bio u to isto vrijeme na drugom kraju svijeta, ne samo Luka i ja, koji smo se pripremali u Kanadi. Bili smo sva trojica spremni top. Zatim, dok je bila zatvorena dvorana, dok smo bili doma, trenirali smo lagano, koliko smo mogli, ali smo trenirali. Čim su nam dozvolili da se vratimo u dvoranu počeli smo pripreme za 'nešto', a za 'što' nismo znali, i to je bilo najgore od svega. Sreća, dočekali smo ovo novo natjecanje, Armagedon u Zagrebu, a Caput priliku u KSW-u. I evo, u sedam dana smo sva trojica u 'kavezu'. Luka je s uspjehom prošao četvrtfinale Armagedona. Vjerujem kako ću i ja, a kako će bit uspješan i Caput, inače moj trener, i ne samo moj, već i Luke - istaknuo je Lovrić.

image
Gordan Lovrić (Gladiator) foto: Tonči Vlašić
24. lipanj 2024 15:34