StoryEditorOCM
OstaloSTOLNI TENIS |

EUROPO, EVO NAS OPET Hrvatski prvak Libertas Marinkolor ‘plesao‘ u bubnju Europa Cupa, te otplesao u Linz

Piše Tonči Vlašić
25. srpnja 2021. - 18:55
Libertas Marinkolor je u sezoni 2020./21. po drugi put prvak Hrvatske, prvi put je to bio u sezoni 2016./17., te će opet u Europu. Nastupa u sezoni 2021./22. u Europa CupuTonči Vlašić

Ide Libertas Marinkolor u Austriju, u Linz. Čeka ga tamo domaćin, SPG Linz, ali i talijanski predstavnik – ASD Marcozzi. Ukupno je dvanaest momčadi u prvom krugu Europe kupa, drugog po kvaliteti od ukupno tri europska klupska natjecanja. Prvi je, naravno, Liga prvaka, tamo su najbolji, a ostali su u trećem, ETTU Cupu.

Uglavnom, tako je odlučio 'ples' kuglica. Što dalje, zna se - svatko sa svakim, a dva najbolja će u daljnje natjecanje. Na kraju će se priključiti i sastavi koji su u najjačem europskom klupskom natjecanju, Ligi prvaka, ostali korak kratki za nastup među osam najboljih, te će dobiti oni novu priliku za europski trofej. 

Prošle sezone, u premijernom izdanju Europa Cupa, 'Pituri' su bili pobjednici skupine prvog kruga, plasirali se na završni turnir gdje nisu uspjeli izboriti četvrtfinale, ali se pamti kako su bili sudionici prvog završnog turnira Europa cupa.

Libertas Marinkolor je neizostavan sudionik europskih klupskih natjecanja. Najveći uspjeh ostvario je u sezoni 2016./17. kad je igrao u četvrtfinalu ETTU Cupa, do unatrag dvije sezone drugog po vrijednosti europskog klupskog natjecanja. Prošle sezone se po drugi put u povijesti okitio naslovom prvaka Hrvatske. Prvi put 2017., bio je to ujedno prvi trofej u povijesti kluba, a danas ih je ukupno pet u vitrinama 'Pitura' (dva prvenstva i tri kupa).

26. travanj 2024 18:58