StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET |

DRUGI I TREĆI SU VEĆ U POLUFINALU Pobjednik kupa pao u produžetku ili kako se spasio Futsal Dinamo!

Piše Tonči Vlašić
7. srpnja 2020. - 23:03
Poznati su prvi polufinalisti (i prvi polufinalni par) doigravanja za prvaka Hrvatske. Olmissum i Futsal Dinamo su već među četiri najbolja, a borit će se između sebe za finale. Preostala dva sudionika polufinala (ujedno drugi polufinalni par) doznat ćemo u srijedu, 8. srpnja. 

Olmissum je u svojoj dvorani u Omišu dobio Vrgorac sa 6:1. Vrgorac je ekspresno izjednačio na 1:1, nakon prvog poluvremena je zaostajao samo pogodak za sastavom koji je u zadnjem kolu ligaškog dijela prvenstva prosuo poziciju broj jedan u doigravanju za prvaka, ali nije uspio u nastavku parirati domaćinu, te je za njega sezona završena. 

Omiški sastav, broj dva u doigravanju, i u polufinalu će biti domaćin, i to Futsal Dinamu, trećeplasiranom sastavu ligaškog dijela. Futsal Dinamo je tek nakon produžetka, dva puta po pet minuta, uspio sa 4:2 dobiti Uspinjaču Gimku, posljednje dvije sezone osvajača Kupa Hrvatske, a koja je bila šesta u ligaškom dijelu. Uspinjača Gimka je u maloj dvorani Doma sportova vodila s 2:1 na ulasku u 40. minutu. Međutim, nije se uspjela obraniti. Primila je drugi pogodak samo 15 sekundi prije kraja drugog poluvremena, te je utakmica otišla u dodatak u kojem je Futsal Dinamo još dva puta pogađao njezinu mrežu.

Malonogometaši Squarea su prije svog večernjeg treninga pogledali na televiziji prvo poluvrijeme ogleda iz Omiša (Olimissum - Vrgorac), a nakon treninga i završnicu utakmice u Zagrebu (Futsal Dinamo - Uspinjača Gimka). Njih u srijedu, 8. srpnja, očekuje četvrtfinale na domaćem terenu protiv Crnice s početkom u 20 sati. Uspjeh u polufinalu vodi 'crveno plave' na uspješnijeg iz ogleda u kojem se, također u srijedu, 8. srpnja, s početkom u 20 sati sastaju u Makarskoj branitelj naslova i najbolji sastav ligaškog dijela, Novo vrijeme Apfel, te Alumnus Sesvete, sastav koji je u doigravanje ušao s osmog mjesta. Square je, podsjetnik, bio četvrti u ligaškom dijelu, a Crnica peta, i to je dubrovački sastav u zadnjem kolu dohvatio posljednje mjesto u doigravanju koje donosi domaćinstvo u četvrtfinalu zahvaljujući svom uspjehu u Splitu protiv Universitasa, ali i neuspjehu Crnice kod Vrgorca.

Novo vrijeme Apfel je zadnje dvije sezone prvak. Alumnus Sesvete ima jednu 'zvjezdicu' (2014. godina), a Uspinjača Gimka četiri osvojivši prva dva, te četvrto i peto prvenstvo Hrvatske, a u tijeku je 29. prvenstvo Hrvatske. Naslov od sudionika doigravanja za prvaka nisu osvajali Olmissum, Futsal Dinamo, Square, Crnica i Vrgorac. Split, koji je ispao iz Prve lige, najuspješniji je klub s osam naslova prvaka. 
19. travanj 2024 19:55