StoryEditorOCM
OstaloPOZNAT PRVI FINALIST HRVATSKOG MALONOGOMETNOG KUPA

Dok se čeka Square - Olmissum, penali odlučili prvo polufinale, tako je to kad propustiš toliko prilika

Piše Tonči Vlašić
2. ožujka 2024. - 18:23

Penali su odlučili tko je prvi finalist. Nakon 1:1 poslije 40 minute sjajne utakmice, uspješniji sa šest metara bila je Stanoinvest Futsal Pula, branitelj naslova. Futsal Dinamo je bio bolji prvo poluvrijeme, daleko više prilika, ali je tek do prednosti stigao u zadnjim trenucima kad je Dubrovčanin u ‘Plavom‘, Antonio Konsuo ubacio pred vrata Stanoinvest Futsal Pule, a lopta od Felipe Echavarrie završila u mreži. 

Ipak, u nastavku branitelj naslova je uspio izjednačiti protiv aktrualnbog prvaka. Reprezentativac Niko Vukmir je strijelac. Ante Piplica, vratar Futsal Dinama, ljutio se na sebe kad je lopta završila iza njegovih leđa. U 34. minuti isključen je vratar Pule Roberto Aparecio Junior Gozi. Napravio je prekršaj izvan svog prostora. Nisu se varaždinski suci, Nikola Jelić i Dino Kramar razmišljali niti jednog trenutka, te su mu pokazali put u svlačionicu. 

Florijan Cindrić je stao među vratnice, i odbijao je napade Futsal Dinama. ‘Plavi‘ su se svako malo hvatali za glavu, ‘čupali‘ kosu nakon tko zna koje ne realizirane prilike... Imali su, istina, i Puležani prilika, ali aktualni prvak više. 

Penali? Piplica je obranio u prvoj seriji udarac Nika Vukmira, Filip Novak je donio prednost Futsal Dinamu. Druga serija: Manuel Jesus Blazquez Pacheco je pogodio, nije Mihovil Prgomet. Obrana Cindrića. Treća serija: obojica su pogodila, Franco Agustin Grilo i Kristijan Postružin. Četvrta serija isto, pogodili su Artur Tchato i Tihomir Novak. Peta serija: pogodio je Manolo Bilić, ali ne i Luka Perić.

image

Prvi finalist - Stanoinvest Futsal Pula

Mihael Barisic/

Drugo polufinale između Squarea i Olmissuma počinje u 19.30 sati. Finale se igra u ponedjeljak, 4. ožujka, u Gospinom polju s početkom u 19.15 sati. 

30. travanj 2024 05:08