StoryEditorOCM
OstaloGDJE STE U 19 SATI?

Dok čekamo u Gospinom polju prvu utakmicu polufinala doigravanja za malogometnog prvaka Hrvatske!

Piše Tonči Vlašić
19. travnja 2024. - 18:07

Odbojkašice Dubrovnika su oko 18 sati zaključile trening, trener Leonard Barić je rekao: To je to za danas. Vidimo se sutra. U nedjelju ih u Gospinom polju od 17.30 sati čeka druga utakmica za popunu najvećeg ranga, Superlige. Vode 1:0, dobile su prošle subote Rijeku u njenom domu, na Trsatu, a dvije pobjede trebaju za slavlje (eventualna majstorica je u Rijeci). 

I prije nego su dubrovačke odbojkašice zaključile trening, u dvoranu su ušli malonogometaši Olmissuma. Spremni za zagrijavanje, nakon njih su počeli ulazit i malonogometaši Squarea... Njih čeka polufinale doigravanja za malonogometnog prvaka Hrvatske, a tu za uspjeh treba ostvariti tri pobjede. Prva utakmica polufinalne serije počinje ovog petka u 19 sati, a druga je također u Gospinom polju, i to u nedjelju, odmah nakon odbojkašica. Početak je zakazan u 20.30 sati.

Prošle sezone su Square i Olmissum također bili suparnici u polufinalu doigravanja za prvaka. Tad je Olmissum imao bolju poziciju u doigravanju, sad Square ima najbolju u svojoj povijesti. Prvi put je bio pobjednik ligaškog dijela, i zbog toga se prve dvije igraju kod njega, te eventualna peta, majstorica. I zbog toga je navijački puk, kojima su ‘crveno plavi‘ u srcu, na nogama. Prošle sezone je Olmissum dvokorakom izborio finale. Ovo je prva sezona kako za uspjeh u polufinalu trebaju tri pobjede, kao u finalu.

DOIGRAVANJE ZA PRVAKA

Četvrtfinala: Square (1) - Osijek (8) 2:0 (5:1 u Dubrovniku/3:1 u Osijeku), Stanoinvest Futsal Pula (2) - Crnica (7) 2:0 (4:0 u Puli/4:0 druga u Šibeniku), Futsal Dinamo (3) - Torcida (6) 2:1 (6:1 u Zagrebu/2:3 u Splitu, majstorica u Zagrebu 6:0), Olmissum (4) - Novo vrijeme (5) 2:0 (3:1 u Omišu/2:0 u Makarskoj)

Polufinala: Square (1) - Olmissum (4), Stanoinvest Futsal Pula (2) - Futsal Dinamo (3)

image

MNK Square

Bozo Radic/
image

Šibenik 1983. - Olmissum 010324

Božo Radić/cropix/

Ove sezone Olmissum je dobio Square u Gospinom polju, dok je u Omišu bilo bez pobjednika. Plus, Olmissum je dobio Squarea u Gospinom polju na penale u polufinalu Kupa. Oba puta, i lani u finalu prvenstva, i ove sezone u finalu kupa, Olmissum je ostao bez trofeja. Prošle sezone zaustavio ga je u finalu Futsal Dinamo s 3:1 u pobjedama, u kupu Stanoinvest Futsal Pula boljim izvođenjem penala.

Prošle sezone Marko Kuraja je bio u ‘zeleno plavom’ dresu, a sad je opet u ‘crveno plavom‘. Trener Squarea Marin Jukić je u dresu Olmissuma zaključio igračku karijeru, potom počeo trenersku. Vodio mlađe, a bio pomoćni trener prve momčadi. Danas je na klupi Olmissuma Frane Despotović, koji je bio trener Squarea u završnici sezone 2019./20.

Što je još zanimljivo? Hrvatska je izborila plasman na Svjetsko prvenstvo, a po trojica igrača Squarea i Olmissuma su doprinijela tome (Zoran Primić, Marko Kuraja i Maro Đuraš odnosno Duje Kustura, Josip Jurlina i Antonio Sekulić). Despotović u prvoj utakmici ne može računati na Jurlinu zbog kartona.

Square nikad nije bio prvak, Olmissum dva puta (2020. i 2021.), Square je jednom bio osvajač Kupa Hrvatske (1998.), Olmissum također jednom (2021.).

Tko ne stigne u dvoranu u Gospino polje, MAXSport televizija izravno prenosi utakmicu.

29. travanj 2024 11:11