StoryEditorOCM
OstaloODBOJKA PRVA HL (Ž) |

DINAMO KOD KUĆE NIJE DOZVOLIO IZNENAĐENJE Dubrovnik unatoč porazu sačuvao treće mjesto

Piše Tonči Vlašić
8. ožujka 2020. - 20:41
Prvi poraz odbojkašica Dubrovnika u završnom dijelu sezone Prve hrvatske lige. Nakon dvije pobjede, protiv Zadra u Zadru, te Don Bosca kod kuće, obje sa čistih 3:0 u setovima, nisu uspjele iznenaditi u gostima zagrebački Dinamo, ekipu koji će iduće sezone igrati u višem rangu, Super ligi, prvom razredu. Dinamo, koji je u svom domu bio uspješniji s 3:0, bez problema je dobio (samo) prvi set, a nakon toga se trebao dobro namučiti za dobiti drugi, i treći. Rezultati po setovima – 25:12, 25:23, 25:20.

Utakmica u dvorani Peščenica trajala je gotovo 70 minuta. U drugoj utakmici 4. kola, slobodan je bio Don Bosco, druga ekipa zagrebačke Mladosti je s 3:0 dobila kod kuće Zadar.

Dubrovnik je unatoč porazu zadržao treće mjesto, koje vodi u razigravanje za Superligu. Ima bod više od Don Bosca, te dva više od Zadra, koji je odigrao utakmicu više. Zadar je slobodan u 5. kolu u kojem Don Bosco dočekuje Dinamo, a Dubrovnik lidera, HAOK Mladost II. Nakon toga kreće 'drugo poluvrijeme' lige za poredak od 1. do 5. mjesta u Prvoj hrvatskoj ligi. Dubrovnik će u njemu dočekati Zadar i Dinamo, a bit će gost Don Bosca i HAOK Mladost II.

Dubrovnik je pod vodstvom Mirjane Vreće i Marine Radić protiv Dinama igrao u sastavu: Anđela Čuljak, Nina Jakić, Mara Šilje, Karla Burđelez, Ivana Marinović, Nora Đurić, Doris Buzolić, Martina Vreća, Hana Dilberović, Gabriela Stipanović, Marijeta Lolić i Petra Putica

- Budući Buzolić nije zbog temperature mogla igrati, bila je u sastavu, ali nije ulazila u igru, bili smo primorani napraviti malu rošadu u postavi i s obzirom na to, cure su dobro odigrale utakmicu protiv Dinama - istaknula je Vreća.   

POREDAK
1. HAOK Mladost II 28 bodova (9 pobjeda / 2 poraza), 2. Dinamo 28 bodova (9/2), 3. Dubrovnik 11 bodova (3/8), 4. Don Bosco 10 bodova (3/8), 5. Zadar 9 bodova (4/8). Klubovi su prenijeli međusobne rezultate iz prvog dijela sezone, ne i one koje su ostvarili protiv ekipa koje se bore za poredak od 6. do 10. mjesta, tj. za ostanak u drugom razredu.
25. travanj 2024 17:02