StoryEditorOCM
OstaloSLOBODNE BORBE

Đani Barbir se vratio nakon svega, Pločanin novom pobjedom obranio FNC naslov prvaka!

Piše Tonči Vlašić
28. svibnja 2023. - 23:55

Nije imao uvjeta u Pločama, bilo je, ili otići u Dubrovnik, u Gladiator, ili u Zagreb. Odabrao je glavni grad jer je, istaknuo je u jednom razgovoru, u njemu imao veći izbor. MMA je počeo trenirati s 14 godina. Sa 16 godina je kao član metkovskog Kickboxing Bandog teama bio amaterski MMA prvak. Sa 18 godina je imao prvu profesionalnu borbu.

Kad je stigao podno Sljemena, navukao je i boksačke rukavice, te je čak i odradio nekoliko boksačkih mečeva... 

Ali, Pločanin Đani Barbir je uvijek na prvom mjestu imao slobodne borbe. Naravno, znao je kako za to treba biti vješt u svim borilačkim vještinama. Prvu profesionalnu borbu je imao prije sedam godina, prije devet mjeseci postao FNC prvak srednje kategorije. Nakon tog uspjeha ostvarenog u Puli nije ga bilo devet mjeseci u akciji. Kako je istaknuo fightsite: imao je problema s ozljedama, bilo je problema i oko menadžmenta, no stvari su ipak sjele na svoje mjesto te ćemo ga opet gledati u FNC-ovom kavezu - stajalo je u najavi FNC priredbe u zagrebačkoj Areni u kojoj je Pločanin bio sudionik jedne od glavnih borbi večeri.

image

FNC 11: Đani Barbir - Arkadiusz Maziakowski

Tomislav Kristo/Cropix

Đani je prije devet mjeseci ‘‘submissionom‘‘ pobijedio Andija Vrtačića i postao prvakom srednje kategorije FNC-a. Potom se dogodilo sve navedeno. Najvažnije, bio je pravi i ove nedjelje u zagrebačkoj Areni protiv Arkadiusza Maziakowskog, poljskog borca. 

26-godišnji Pločanin je ušao u ‘kavez‘ kao ogroman favorit, te je tu ulogu i opravdao. Ostvario je novu pobjedu. I dalje je vlasnik pojasa FNC-ovog prvaka srednje kategorije! Bila mu je ovo sedma profesionalna MMA borba. Niti jednu nije izgubio!

image

Pobjednik Đani Barbir, bio je bolji od Poljaka Arkadiusza Maziakowskog

Tomislav Kristo/Cropix
29. lipanj 2024 05:12