StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET |

ASISTENT I STRIJELAC MARKO KURAJA Prvi pogodak za prvoligaša sa Sicilije

Piše Tonči Vlašić
23. veljače 2021. - 22:25
Marko Kuraja u sezoni 2020./21. igra u Prvoj talijanskoj ligi, sezonu je počeo u dresu Saviatesta Mantove, a u veljači 2021. preselio je u redove Meta Catanie

Josip Suton je izveo udarac iz kuta, lopta je došla do Marka Kuraje, koji je bio na šest metara od gola, po sredini. Zaustavio je loptu 23-godišnji Dubrovčanin, ciljao je donji desni kut gola domaćih, te pogodio kroz 'šumu noga'. Na semaforu je pisalo kako do kraja prvog poluvremena ima još šest minuta i dvije sekunde igre, te rezultat: Came Dosson – Meta Catania 1:3. Prvi pogodak Kuraje u njegovom trećem nastupu u dresu prvoligaša sa Sicilije.

Meta Catania je vodila u nastavku utakmice sa 4:2, ali nije iznenadila trećeplasirani sastav lige i nastavila svoj niz. Primila je pet pogodaka u nizu, izgubila na kraju sa 7:5, te upisala prvi poraz u 2021. godini, a ovo joj je bila njena osma utakmica u (n)ovoj godini. Kuraja je bio asistent za vodstvo 1:0, a pri rezultatu 5:4 za domaćina izborio je slobodan udarac na šest metara, iskosa, međutim, budući mu se ukazala pomoć, morao je iz igre. Meta Catania ne samo da nije iskoristila slobodan udarac, već je nakon neuspješnog pokušaja primila šesti pogodak. Nakon toga još jedan. Josip Suton je deset sekundi prije kraja potpisao konačni rezultat. Kuraja je bio asistent i za peti pogodak Meta Catanije, koja je prethodni poraz upisala 29. prosinca 2020. u gostima kod Acqua e Sapone, lidera prvenstva.

Kuraja je početkom ovog mjeseca napustio Saviatesta Mantovu, te preselio u Meta Cataniu. U dresu prvoligaša iz Mantove postigao je tri pogotka. Sad je na brojci od četiri pogotka.

Meta Catania ima 32 bodova iz 19 utakmica te se nalazi na petom mjestu. Četvrti Avelino ima četiri boda više, Came Dosson je treći sa 40 bodova, dok su na prva dva mjesta Acqua e Sapone s 50 bodova, te Pesaro sa 49 bodova, međutim, sva četiri prvoplasirana sastava su odigrala po dvije utakmice više od Kuraje i ekipe, koja igra četiri utakmice za redom u gostima.

Nakon što je bila gost Came Dossona, iduće kolo je kod Pesara, aktualnog prvaka, zatim ide kod Signor Prestita, a nakon toga kod Real San Giuseppea. Kod kuće igra tek 20. ožujka kad će dočekati Avelino

19. travanj 2024 18:57