StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET |

AKCIJA UKRAJINA Dario Marinović: ‘To je reprezentacija koja je ispred nas po rankingu, nositelj je skupine, ali protiv nje....‘

Piše Tonči Vlašić
2. ožujka 2021. - 10:37
Dario Marinović, najbolji strijelac hrvatske malonogometne reprezentacije - na slici protiv Azerbejdžana u Beogradu na EP-u 2016. godine foto: Tonči VlašićTonči Vlašić

Otvorili smo odlično kvalifikacije. Opravdali ulogu favorita u Varaždinu protiv Albanije, te u Aarhusu protiv Danske, oba suparnika svladali sa 4:1, te bez ogrebotine ulazimo u dvije najvažnije utakmice – dva ogleda protiv Ukrajine, nositelja skupine. Prva je već sutra, u srijedu, 3, ožujka u Osijeku, a 'uzvrat' u Zaporožju u nedjelju, 7. ožujka. Ukrajina je odigrala do sad samo jednu utakmicu u skupini, i to je s 10:3 svladala u gostima Albaniju.

Pobjednik skupine ide izravno na Europsko prvenstvo, koje će se početkom iduće godine igrati u Nizozemskoj. Dalje će i šest najboljih drugoplasiranih reprezentacija iz ukupno osam skupina, a dvije najslabije drugoplasirane reprezentacije će između sebe odlučiti tko će još na završnicu.

- Ukrajina je jako ozbiljna reprezentacija. Po rankingu ispred nas. Ona je bila reprezentacija koja je bila u prvoj jakosnoj skupini prilikom ždrijeba kvalifikacijskih skupina. Ali, to je reprezentacija protiv koje mi možemo očekivati pozitivan rezultat – istaknuo je Dario Marinović, najbolji strijelac hrvatske reprezentacije u kvalifikacijama (tri pogotka), a ujedno najbolji strijelac u povijesti reprezentacije.

- Ukrajina nema ekstra zvijezde, ali je uređena reprezentacija. Agresivna je. Brza. To je reprezentacija čiji nam stil igre ne odgovara, ali, ponavljam, to je reprezentacija protiv koje možemo očekivati pozitivan rezultat. Stoji, imamo problema. Ne možemo računati na Perišića i Novaka, dva jako važna igrača. Zatim, Horvat je tu, ali je ozlijeđen, te je pitanje hoće li nam i koliko moći pomoći. Ali, nećemo kukat. Ima dosta igrača koji zaslužuju biti u reprezentaciji, i koji će, vjerujem, pokazati svoju kvalitetu – dodao je Marinović, koji se u dresu španjolske Jimbee Cartagene bori za naslov prvaka u najjačoj ligi svijeta (osam pogodaka u dosadašnjem dijelu sezone).

Hrvatske nije bilo na posljednjem EP-u u Sloveniji, a propustit će i Svjetsko prvenstvo, koje se ove godine igra u Litvi. Nakon uspješnog starta u kvalifikacijama, pobjeda protiv Albanije i Danske, svi očekuju kako će ovaj put uspjeti izboriti plasman na završnicu. Bilo bi lijepo tamo otići kao pobjednik kvalifikacijske skupine.

Marinović nije jedini igrač u akciji Ukrajina, koji je ponikao u Gospinom polju. Drugi je vratar Squarea Zoran Primić.

Prvi ogled u Osijeku počinje u srijedu u 19.30 sati (HNTV izravno prenosi ogled iz Gradskog vrta).

SKUPINA 1

Srijeda, 27. siječnja: Hrvatska - Albanija 4:1, subota, 30. siječnja: Danska - Hrvatska 1:4, nedjelja, 31. siječnja: Albanija - Danska 3:10. 

Poredak: 1. Hrvatska 6 bodova / 2 utakmice (8:2), 2. Ukrajina 3 boda / 1 utakmica (10:3), 3. Danska bez boda / 1 utakmica (1:4), 4. Albanija bez boda / 2 utakmice (4:14).

Raspored, 3. ožujka: Hrvatska – Ukrajina (Osijek, 19.30 sati), Albanija – Danska, 7. ožujka: Ukrajina – Hrvatska (Zaporožje, 18 sati), Danska – Albanija, 7. travnja: Danska – Ukrajina, Albanija – Hrvatska, 8. travnja: Ukrajina – Danska, 10. travnja: Hrvatska – Danska, Ukrajina – Albanija.

26. travanj 2024 19:32