StoryEditorOCM
NogometŽUPANIJSKI SAVEZ |

ZNA SE TKO IGRA U NEDJELJU, 21. OŽUJKA Promjena domaćinstva finala Županijskog kupa centra Pelješac, igra se i za bodove u Prvoj ŽNL

Piše Tonči Vlašić
18. ožujka 2021. - 14:05
Nogometaše Jadrana iz Smokvice dočekat će u nedjelju, 21. ožujka, Omladinac Lastovo u polufinalu Županijskog kupa centra Lastovo - Korčula (slika s prvenstvene utakmice Konavljanin - Jadran Smokvica odigrane u Čilipima krajem 2020.)Tonči Vlašić

Neven Tomičić, povjerenik za natjecanje Županijskog nogometnog saveza Dubrovačko-neretvanskog, odredio je da se u nedjelju, 21. ožujka, igraju tri utakmice, dvije Županijskog kupa, te jedna od ukupno dvije zaostale utakmice Prve županijske lige.

- U Vela Luci će s početkom u 13.15 sati igrati Hajduk 1932. i Maestral iz Krvavca. Riječ je o zaostaloj utakmici 7. kola Prve županijske nogometne lige. Zatim, u Smokvici će igrati s početkom u 15 sati Jadran i Omladinac s Lastova. Riječ je o utakmici prvog kruga Županijskog kupa u Nogometnom centru Lastovo – Korčula. U isto vrijeme, u nedjelju u 15 sati, u Trpnju će igrati Faraon i SOŠK 1919. utakmici Županijskog kupa Nogometnog centra Pelješac. Pobjednik utakmice u Smokvici će izboriti finale centra, i već se zna kako će biti domaćin u finalu momčadi BŠK Zmaj, članu južne skupine Treće hrvatske lige. Pobjednik utakmice u Trpnju bit će pobjednik Županijskog kupa Nogometnog centra Pelješac, te ćemo doznati prvog sudionika polufinala Županijskog nogometnog kupa. Preostala tri mjesta u završnici Županijskog kupa popunit će pobjednici tri preostala centra, Lastovo – Pelješac, Dolina Neretva i Dubrovnik – Župa dubrovačka – Konavle. Moram napomenuti kako je ždrijebom domaćin finala kupa nogometnog centra Pelješac trebao biti SOŠK 1919., ali kako se na području Stona ne može igrati, a u Trpnju može, dogovorom dvaju klubova je došlo do zamjene domaćinstva – istaknuo je Tomičić.

Podsjetnik, jučer su odigrane dvije utakmice Županijskog kupa. Prvo se igralo u Pločama gdje je odigrana utakmica 1. kola Nogometnog centra Dubrovnik – Župa dubrovačka – Konavle, a u kojoj je županijski prvoligaš Župa dubrovačka s 3:0 svladala Nogometnu akademiju Libertas, županijskog drugoligaša. Potom se igralo i u Kominu. Sudar dva županijska prvoligaša pripao je domaćinu, Gusaru, koji je s 3:1 bio uspješniji od ONK Metković.

image
Župa dubrovačka - startnih jedanaest za kup utakmicu s NA Libertas u Pločama. Tom utakmicom nastavljena je nakon četiri mjeseca sezona niželigaša. Župa dubrovačka je bila bolja 3:0
Tonči Vlašić

Župa dubrovačka u polufinalu centra čeka kako će završiti ogled između Croatije i Slavena. Ukoliko pobijedi Croatija, tad je Župa dubrovačka domaćin, a ako pobijedi Slaven, tad Župa dubrovačka ide na Grudu. Pobjednik utakmice Sokol – Konavljanin ugostit će u drugom polufinalu centra GOŠK Dubrovnik 1919., člana Treće HNL – jug.

Gusar je u polufinalu centra Dolina Neretve domaćin Neretvancu iz Opuzena, a u drugom polufinalu igraju u Metkoviću Neretva i Jadran Luka Ploče.

U Prvoj županijskoj ligi druga zaostala utakmice je utakmica 9. kola u kojoj je Gusar domaćin Hajduku 1932.

- U iduću srijedu, 24. ožujka, igraju se utakmice Treće hrvatske nogometne lige. Dakle, tad ne možemo organizirati finale centra Lastovo – Korčula budući je u njemu trećeligaš BŠK Zmaj, isto tako niti jedno polufinale centra Dolina Neretve jer su među četiri tri trećeligaša, a hoćemo li moći odigrati dvije preostale utakmice prvog kola centra Dubrovnik - Župa dubrovačka - Konavle, mislim na utakmice Croatia – Slaven i Sokol – Konavljanin, ovisit će o mjerama stožera. Hoće li i dalje na snazi biti odluke Stožera Civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije za područje cijelog centra Dubrovnik - Župa dubrovačka - Konavle – rekao je Tomičić.

Podsjetnik, Županijski nogometni savez je prije neki dan donio odluku, a s obzirom na odluku da se zbog loše epidemiološke situacije ne može igrati u Župi dubrovačkoj i u Konavlima do 28. ožujka, da se u nedjelju, 28. ožujka, igra zadnje kolo prvog dijela Prve županijske lige, i to na način da je došlo do promjene domaćinstva u tri utakmice. Konkretno, Orebić je trebao ići u Gabrile, a sad će Croatija ići u Orebić. Zatim, Hajduk 1932. je trebao biti gost Sokola, koji će sad ići u Vela Luku. ONK Metković je trebao biti gost Župe dubrovačke, a sad će Župa dubrovačka ići u Metković. Po staom će se igrati u Kominu (Gusar -  Maestral), u Smokvici (Jadran – Slaven), te u Žrnovo (Žrnovo – Konavljanin).

PRVA ŽUPANIJSKA LIGA

Poredak: 1. ONK Metković 25 bodova / 10 utakmica (25:11), 2. Croatia 22 boda / 10 utakmica (24:6), 3. Župa dubrovačka 21 bod / 10 utakmica (24:12), 4. Orebić 17 bodova / 10 utakmica (27:13), 5. Konavljanin 15 bodova / 10 utakmica (19:14), 6. Slaven 13 bodova / 10 utakmica (18:13), 7. Jadran Smokvica 12 bodova / 10 utakmica (16:25), 8. Gusar 10 bodova / 9 utakmica (12:14), 9. Sokol 8 bodova / 10 utakmica (14:23), 10. Maestral 8 bodova / 9 utakmica (12:30), 11. Žrnovo 5 bodova / 10 utakmica (8:27), 12. Hajduk 1932. 3 boda / 8 utakmica (6:17).

19. travanj 2024 15:56