StoryEditorOCM
NogometŽUPANIJSKI KUP

Ždrijeb u Gospinom polju: Ukupno 26 klubova kreće po ‘kantu‘! Tko igra, a tko je slobodan na startu?

Piše Tonči Vlašić
6. veljače 2024. - 09:31

I dalje se kup igra po skupinama, prva dva kruga (četvrtfinala i polufinala), ali sad će finalisti svake skupine skupa u ‘bubanj‘, te će se na kraju, u finalu Županijskog kupa, moći naći klubovi iz iste skupine, a što se do sad nije moglo dogoditi kad je samo pobjednik skupine igrao polufinale natjecanja.

U Dolini Neretve na startu su slobodni Jadran Luka Ploče, branitelj naslova i najuspješniji klub županije u posljednje vrijeme, te Neretvanac. Ukupno je šest klubova. Za mjesto u polufinalu igrat će Maestral i Neretva, te Gusar i ONK Metković.

U skupini Dubrovnik – Župa dubrovačka – Konavle igra osam klubovi, a parovi četvrtfinala su: Croatia – GOŠK Dubrovnik 1919., NA Libertas – Župa dubrovačka, Enkel – Sokol, te Slaven – Konavljanin.

U skupini Pelješac je sedam klubovi. Slobodan je na startu SOŠK 1919., a parovi tri četvrtfinala su: Faraon – Grk, Ponikve – Rat, te Putniković – Orebić.

U skupini Lastovo – Korčula je pet klubova. Tko će se u polufinalu pridružiti BŠK Zmaj, Hajduku 1932. i Žrnovu odlučit će utakmica na Lastovu između Omladinca i Jadrana iz Smokvice.

Osam utakmica prvog kruga kupa trebale bi se igrati 18. veljače s početkom u 14.30 sati.

Prošle sezone Jadran Luka Ploče je u finalu Županijskog kupa dobio na Lapadu GOŠK Dubrovnik 1919., s 3:1, zatim u pretkolu Kupa Hrvatske u gostima Tomislavac s 4:1, a u 1. kolu, tj šesnaestini finala Belišće na svom terenu s 2:1, te je izborio osminu finala u kojoj je prvi put u svojoj povijesti igrao protiv prvoligaša, i to je ugostio splitskog Hajduka, branitelja naslova.

image

Osmina finala Kupa Hrvatske: Jadran Luka Ploče - Hajduk Split

Tonči Vlašić/

Pamtit će se kako je pred više od 3.000 gledatelja Hajduk uspio slomiti otpor pločanskih ‘Plavih‘ tek u završnici utakmice. Bilo je 2:0 (autogol Davida Martića u 73., te pogodak Emira Sahitija u sudačkoj nadoknadi).

MLAĐI UZRASTI

Ždrijebom su određeni i parovi Županijskog kupa za mlađe uzraste.

Juniori (U19): Župa dubrovačka – GOŠK Dubrovnik 1919., Neretva – Neretvanac, te Jadran Luka Ploče – ONK Metković.

Kadeti (U17): BŠK Zmaj – Žrnovo, ONK Metković – Neretva, Orebić – Jadran Luka Ploče, GOŠK Dubrovnik 1919. - Župa dubrovačka (slobodni su na startu NA Libertas, ŠN Božo Broketa i NA Konavle).

Pioniri (U15): Neretva – ONK Metković, Neretvanac – Jadran Luka Ploče, Hajduk 1932. – Orebić, Jadran Smokvica – BŠK Zmaj, ŠN Božo Broketa – GOŠK Dubrovnik 1919. (slobodni su u 1. kolu NA Libertas, Župa dubrovačka i NA Konavle).

27. travanj 2024 08:16