StoryEditorOCM
NogometSENZACIJA U TURSKOJ

Tomislavu Glumcu i ekipi bod kod velikog Fenerbahčea, Mokošan uz to postigao povijesni prvi pogodak Umraniyespora u najvećem rangu!!!

Piše Tonči Vlašić
8. kolovoza 2022. - 23:03

Izveo je momčad na teren, pripala mu je čast biti kapetan Umraniyespora u prvoj prvoligaškoj sezoni kluba, i onda je još postigao i prvi povijesni pogodak za klub u prvoj utakmici u najvećem rangu, a na kraju je sa svojima slavio bod, ni manje, ni više nego kod Fenerbahčea, iako je malo nedostajalo za sva tri. Naime, prvi favorit za naslov izjednačio je na 3:3 u sudačkoj nadoknadi. Ipak, unatoč tome što je na taj način ostao bez pobjede, Tomislav Glumac će po dobru pamtiti 8. kolovoza 2022. godine i gostovanje na Ulker stadionu pred više od 30.000 gledatelja.

Igrala se 29. minuta kad je ispisao povijest: Ermir Lenjani je odlično ubacio loptu u kazneni prostor Fenerbahčea, a Mokošan, stup obrane, igrač koji se u drugoligaškoj konkurenciji našao u najboljoj momčadi lige, ne jednom, dočekao je loptu i udarcem glavom poslao je u donji lijevi kut. Altay Bayindir, vratar Fenerbahčea, nije mogao ništa. Odličan pogodak, stoji u izvješću uz dodatak – u maniri velikog strijelca. Rezultat izjednačen, 1:1.

Istina, sudac je zaustavio na trenutak radost gostiju. Provjeravao je, je li pogotku prethodilo zaleđe, međutim, nije, te je pokazao na centar, a tad je Glumac 'eksplodirao' od sreće.

Fenerbahče je na svom Ulker stadionu poveo pogotkom Ennra Valencije iz Ekvadora, koji je realizirao najstrožu kaznu u 19. minuti, a pogodio je i u drugoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena. Sredinom nastavka preokret, pogocima u 68. i 72. minuti Umranyespor je poveo, ali u drugoj minuti sudačke nadoknade turski velikan se spasio poraza.

Glumac i ekipa su i s bodom iznenadili sve, te su uspješno otvorili sezonu u najvećem rangu, kod prvog favorita za naslov, dok je njima jedini cilj ostanak u ligi. U 2. kolu Umraniyespor dočekuje na Olimpijskom stadionu Antalyaspor, koji je na startu slavio u gostima kod Karagumruka s 4:2.

26. travanj 2024 16:54