StoryEditorOCM
NogometHALO, TURSKA |

TOMISLAV GLUMAC ‘Lijepo smo počeli godinu, ali bilo je stresno. Nismo realizirali kazneni udarac za 2:0, zatresli smo prečku, a napad nakon toga...‘

Piše Tonči Vlašić
2. siječnja 2021. - 15:39
Tomislav Glumac je pobjedom počeo 2021. godinu. Njegov Umraniyespor je kod kuće dobio s 2:1 Akhisarspor u utakmici posljednjeg, 17. kola, prvog dijela drugoligaške sezone. 

- Lijepo smo počeli godinu, ali bilo je stresno. Nismo realizirali kazneni udarac za 2:0, zatresli smo prečku, a napad nakon toga primimo pogodak sa čak 30 metara. Tako, umjesto da s 2:0 uđemo u zadnjih 20-ak minuta te lagano privedemo utakmicu kraju, velika borba. Srećom, uspjeli smo u 83. minuti postići drugi pogodak, i to je pogodio baš Senegalac Moussa Sow, koji nije realizirao kazneni udarac. Sow je poznat igrač. Godinama je igrao za Fenerbahče, prije toga u Francuskoj, osvajao tamo i u Turskoj trofeje, te nastupio pedesetak puta za reprezentaciju Senegala - osvrnuo se Glumac na pobjedu protiv Akhisarspora protiv kojeg je odigrao čitavu utakmicu. 

image
Umraniyespor uoči ogleda s Akhisarsporom (Tomislav Glumac prvi s lijeva)

image
Senegalac Moussa Sow je u 83. minuti pogodio za 2:1 protiv Akhisarspora


Umraniyespor je jesen zaključio s 20 bodova, te u sredini tablice. Kod kuće je dobio tek tri od devet utakmica (dva remija, te četiri poraza). U gostima u osam utakmica osvojio devet bodova. 

- Izgubili smo kod kuće čak 16 bodova, i to nas je koštalo boljeg plasmana. Drugi dio prvenstva počinje 24. siječnja. Valjda će u nastavku sezone biti bolje - poželio je Glumac, 29-godišnji stup obrane Umraniyespora, koji je ove jeseni postigao i jedan pogodak, i to u 3:1 uspjehu u gostima kod Bursaspora u 12. kolu. 

Uoči početka sezone Umraniyespor, klub iz azijskog dijela Istanbula, posegnuo je za pojačanjima. Doveo šest pojačanja. Pogledavalo se nakon toga prema (naj)većem rangu, Superligi. Dva najbolja drugoligaša će izravno u veći rang, plasirani od trećeg do šestog mjesta će razigravati za preostalo mjesto, treće, koje vodi također u Superligu. Međutim, na pola puta Glumac i ekipa zaostaju za šestoplasiranim osam bodova s tim što šesti Istanbulspor još ima odigrati dvije utakmice prvog dijela. 

- Sad, iskreno, više ne razmišljamo o tome.

Ipak, velikih 17 kola je do kraja. Još je čak 51 bod u igri. Umraniyespor nema, to svi ističu, lošu momčad. Naprotiv, te ako nastavak bude, kakav je bio početak 2021. godine, uspješan, pogotovo što ih prva tri kola čekaju izravni suparnici za vrh, tko zna. Možda se Glumac i ekipa opet uključe u igru za veći rang...
24. travanj 2024 02:18