StoryEditorOCM
NogometTURSKA

Tomislav Glumac izborio kazneni udarac: ‘Da smo od početka sezone igrali na našem stadionu, imali bi sigurno više bodova‘

Piše Tonči Vlašić
3. siječnja 2023. - 20:17

Bez pobjednika 2:2 u derbiju začelja. Dva puta je vodio gost, Hatayspor, oba puta mu je Umraniyespor Tomislava Glumca poklonio priliku za pogodak. Kad se pogleda sažetak, super bogata je bila utakmica 17. kola turske Super lige. Prije prvog pogotka, dvije velike prilike za domaćina. Imali su i gosti prilike poslije za otići na plus dva, te za novo vodstvo kad su u zadnjih 20 minuta imali igrača više jer je u prekidu Brazilac Aires Allyson udario glavom gostujućeg igrača.

Sudac je nekoliko puta koristio VAR, na početku kod 0:0 kad je u 6. minuti poništio pogodak Umraniyesporu, pregledavao je snimku i prije nego je izvadio crveni karton…

Umraniyespor bolji, dosta bolji do prvog pogotka. Nije imao sreće kad je gost pogađao, ali jest u nekoliko drugih situacija.

Još su dva kola do kraja prvog dijela sezone. Suparnici su u njima, kao i ovaj put, izravni konkurenti za ostanak. Prvo su Glumac i ekipa gosti Giresunspora, koji ima 6 bodova više, a zatim im dolazi Istanbulspor, koji također ima 11 bodova, a koji je zbog slabije pogodak razlike posljednji. Umraniyespor je 8 od tih svojih 11 bodova osvojio u zadnjih pet kola.

- Šteta, imali smo veliku priliku pobjedom protiv Hatayspora doći na dva boda od ostanka – reći će Glumac, koji je u 67. minuti izborio kazneni udarac iz kojeg je Umraniyespor izjednačio na 2:2.

- Ima još dosta bodova u igri – naglasit će Glumac, kapetan Umraniyespora.

Točno 20 utakmica ima do kraja – 60 bodova je u igri. Unatrag pet kola činilo se kako Glumcu i ekipi nema spasa.

- Da smo od početka sezone igrali na našem stadionu, imali bi sigurno više bodova – dodao je.

Tek su prvu utakmicu na svom stadionu odigrali u 11. kolu. Dok su trajali radovi, Umraniyespor, debitant u najvećem rangu (trebalo je urediti stadion za nastup u Super ligi), kao domaćini je igrao na Olimpijskom stadionu u Istanbulu.

Utakmica 18. kola Giresunspor – Umraniyespor igra se u nedjelju, 8. siječnja.  

24. svibanj 2024 22:55