StoryEditorOCM
NogometDUBROVČANIN SJAJAN U SVOM DEBIJU ZA PRVU MOMČAD HAJDUKA

Svi ga hvale, i Livaja, i Dambrauskas, a Karlo Sentić kaže: ‘Osam godina čekam ovu priliku tako da je ovo bila emotivo teška utakmica!‘

Piše Tonči Vlašić
31. srpnja 2022. - 10:20

Moramo biti zadovoljni s tri boda. Mislim da smo odigrali katastrofalnu utakmicu, ali imali smo dosta sreće i odličnog Sentića, kojemu čestitam jer je stvarno odlično branio. Drago mi je zbog njega i što Hajduk ima dobrog golmana za budućnost - rekao je Marko Livaja, hajdukov fantazista, strijlac oba pogotka u 2:0 pobjedi kod Varaždina u 3. kolu HNL-a.

Karlo Sentić je 21-godišnji Dubrovčanin, vratar. Ponikao u Nogometnoj akademiji LIbertas, upao potom u oko Hajduku u kojm je igrao za mlađe uzraste, B momčad, prošle sezone bio na posudbi baš u Varaždinu, a sad, kad se Lovre Kalinić razbolio, dobio je priliku, te upisao debi u službenoj utakmici za prvu momčad Hajduka. 

- Bilo je simbolično da je branio na stadionu na kojem je osvojio Drugu ligu s Varaždinom prošle sezone. Ovo je sigurno jedan od njegovih najboljih dana. Imao je dosta obrana. Zato se i vratio u Hajduk gdje pripada, vrijeme će pokazati koliki potencijal ima – rekao je Valdas Dambrauskas, trener Hajduka.

Hoće li se Lovre Kalinić brzo vratit, već do susreta s Portugalcima? – bilo je pitanje za trenera Hajduka jer je u četvrtak, 4. kolovoza, 'Bili' imaju europski ispit. Stiže u Split portugalska Viktorija.  

- Nadam se da će Lovre biti dobro do četvrtka, mada je to teško reći. Vidite kako se to dogodilo, putovao je s nama u Varaždin i čekali smo do posljednjeg trenutka.

Možda Sentić pet dana nakon debija u HNL-u bude imao i europski debi na vratima Hajduka. Uglavnom, kako je branio, nema zime za 'Bile' tko će na vrata.

Slaven Alfirević, pero Slobodne Dalmacije, napisao je u svom izvjštaju iz Varaždina: Nakon strijelca oba pogotka, Marka Livaje, najbolji je bio mladi vratar, nije bilo zgodno prihvatiti odjednom odgovornost, premda se za takav trenutak sportaš priprema. Karlo Sentić je šansu dočekao pripremljen. Lovre Kalinić bolestan, neka brani Sentić!? Dobra odluka da na gol umjesto Lovre ne ide iskusni Danijel Subašić nego da se povjerenje ukaže mladom Dubrovčaninu. Ako je Livaja junak, a jest, Sentić je do njega. A to znači i da je imao posla. Varaždin brz, opasan, dobar, ali i Sentić na visini zadatka. Hajduk je dobio Sentića.

- Htio bih zahvaliti cijeloj ekipi na punoj podršci kroz cijeli dan od kad sam saznao da ću braniti. Prvo poluvrijeme smo bili malo nemirni, tražili smo se, u drugom smo se našli, ali sigurno to nije bila naša najbolja partija. No, na kraju tri boda nosimo u Split, što je najvažnije. Hajduk je moj klub u kojemu osam godina čekam ovu priliku, tako da je ovo bila emotivno teška utakmica. - rekao je Sentić. 

image

Karlo Sentić foto: Robert Matić/HNK Hajduk

Robert Matić/hnk Hajduk/
25. travanj 2024 05:51