StoryEditorOCM
NogometPRVA ŽUPANIJSKA LIGA

Sokol nije više sto posto kod kuće, a Orebić nije više zadnji. Može li Župa dubrovačka biti zadovoljna?

Piše Tonči Vlašić
24. ožujka 2024. - 17:59

13. KOLO

Nedjelja, 24. ožujka, Orebić: Orebić – Jadran 2:0, Blato: BŠK Zmaj – Gusar 0:0, Dubravka: Sokol – Župa dubrovačka 2:2, Čilipi: Konavljanin – Croatia 3:1, Metković: ONK Metković – Slaven 2:0, Krvavac: Maestral – Žrnovo 2:1.  

POREDAK

1. Sokol 29 bodova, 2. Slaven 23 boda, 3. Konavljanin 23 boda, 4. Župa dubrovačka 23 boda, 5. ONK Metković 20 bodova, 6. Jadran 20 bodova, 7. Croatia 16 bodova, 8. BŠK Zmaj 16 bodova, 9. Gusar 15 bodova, 10. Maestral 13 bodova, 11. Orebić 13 bodova, 12. Žrnovo 11 bodova.

Župa dubrovačka je uspjela što nitko nije, ostala je neporažena u Dubravci, prva ove sezone, ali teško će biti super zadovoljna zbog toga jer je do vodstva 2:1 stigla pogotkom Mirka Petkovića u četvrtoj minuti sudačke nadoknade. Početkom nastavka Sokol je izjednačio na 1:1 (Đino Milić), anulirao prednost koju je momčad trenera Deana Delevskog imala od 6. minute kad je obrani domaćih pobjegao Matej Perić. Na 2:2 ‘zeleni‘ su poravnali u osmoj minuti sudačke nadoknade. Ivica Obad je bio strijelac. 

Baldo Cicijelj, prvi topnik Sokola i lige, zbog ozljede je morao iz igre krajem prvog poluvremena. Sokol je od 70. minute igrao s desetoricom jer je u tri minute dva žuta kartona dobio Zoran Glavinić. Petković, koji je pogodio za 2:1 vodstvo Župe dubrovačke, ušao je u igru u 8. minuti umjesto Ante Azinovića, koji se ozlijedio.

image

Matej Perić (Župa dubrovačka) trese mrežu Sokola u 6. minuti za 1:0

Tonči Vlašić/

Sokol je tako ostao na vrhu, i još je sastav Hrvoja Kralja povećao svoju prednost za jedan bod jer je Slaven izgubio u

Metkoviću kod ONK Metković (Josip Plečaš u 52. i Ivan Šutalo u 72. minuti su bili strijelci za domaćina, koji je od 62. minute igrao s desetoricom jer je Ermin Krvavac zaradio drugi žuti). Župa dubrovačka se s bodom izjednačila na drugom mjestu sa Slavenom, a isti bodovni učinak sad ima i Konavljanin, koji je kod kuće svladao Croatiju. Na Šupjaci su za domaćina pogađali Mario Marić u 4., Josip Zadro u 54. minuti iz kaznenog udarca, te u 90. minuti Duje Medak, a za goste je u 44. minuti na 1:1 izjednjačio Antonio Smrdelj).

Maestral i Orebić su bili uspješni kod kuće, ‘narančasti‘ protiv Žrnova (2:1, Marin Mišanović u 56. i Dane Dominiković u 85. minuti su bili strijelci za Maestral, a Žrnovo je povelo u 23. minuti pogotkom Neda Mušića), te su ga preskočili, kao i Orebić, koji je na svom terenu svladao Jadran (Elmedin Alić u 52. i Ante Kordić u 73. minuti strijelci za ‘kapetane‘). Jedina utakmica bez pogodaka bila je utakmica u Blatu između BŠK ZmajGusara. 

USKORO SLIKOVNICA IZ DUBRAVKE, TE ČILIPA

14. KOLO

Ponedjeljak, 1. travnja, Smokvica: Jadran - Maestral, Žrnovo: Žrnovo - ONK Metković, Gruda: Slaven - Konavljanin, Gabrile: Croatia - Sokol, Čibača: Župa dubrovačka - BŠK Zmaj, Ploče: Gusar - Orebić. 

26. travanj 2024 20:49