StoryEditorOCM
NogometRUMUNJSKA |

DUBROVČANIN KROJI VRH TABLICE Aganović i ekipa se sad mogu pohvaliti kako su ove sezone uzeli bod kod sva tri vodeća sastava lige!

Piše Tonči Vlašić
12. siječnja 2021. - 21:08

Adnan Aganović je sa svojim Sepsijem uzeo bod kod aktualnog doprvaka, Univestiatee Craiove. Bio je, gledajući statistiku meča, bliži pobjedi, osvajanju sva tri boda. Imao je pet udaraca prema golu, dva više od domaćina, tri udarca u okvir gola u odnosu na samo jedan domaćina, 5:3 u kornerima... Uz sve to domaćin je u 81. minuti ostao s deset igrača (u trećoj minuti sudačke nadoknade i Sepsi). Ali, i s bodom osvojenim u gostima na startu proljetnog dijela sezone Sepsi je potvrdio kako se bez njega neće moći krojiti vrh.

Sepsi je i dalje četvrti. Sad s 28 bodova iz 16 utakmica. Universitatea Craiova je i dalje druga. Sad s 33 boda iz 16 utakmica. Na vrhu je FCSB (ex. Steaua) s 34 boda iz 15 utakmica, a treći je CFR Cluj, aktualni prvak, s 31 bodom iz 15 utakmica. Ukupno je 16 klubova u najvećem rangu. Šest najboljih će igrati u doigravanju za prvaka. 

Aganović i ekipa, nek se zna, uzeli su u zadnjem kolu prvog dijela bod lideru, FCSB-u, usred Bukurešta (1:1), a u 2. kolu i bod kod CFR Cluja odigravši, kao i sad kod Universitatee Craiove, bez pogodaka. CFR Cluj je iduće kolo, 17. siječnja, gost Sepsija.

33-godišnji Dubrovčanin, vezni igrač, ponikao na lapadskom travnjaku, jedan je od glavnih igrača Sepsija u koji je stigao u ljeto 2020. godine. Nije propustio niti jednu utakmicu. Uz to je postigao dva pogotka i imao jednu asistenciju. Oba puta kad je pogađao, Sepsi je slavio u gostima.

24. travanj 2024 15:04