StoryEditorOCM
NogometDUBROVAČKI VJESNIK NA EUROPSKOM ISPITU ‘BILIH‘

Prvo putovanje u Poljud preko Pelješkog mosta, navijači s juga se nadaju kako će i po dobrom rezultatu pamtiti prvu domaću utakmicu Hajduka u (n)ovoj sezoni

Piše Tonči Vlašić
4. kolovoza 2022. - 18:03

Poljud je rasprodan. Hajduk dočekuje portugalsku Vitoriju u 3. pretkolu Konferencijske lige. Utakmica u Splitu počinje u 21 sat. Tko nema zlata vrijedan papirić, nema druge nego ispred malog ekrana. MAXSport 1 izravno prenosi ogled.

- U tri dosadašnje utakmice ove sezone nismo bili na svom nivou (Dinamo u borbi za Superkup, poraz na penale, Istra 1961. i Varaždin u HNL-u, pobjede u gostima). Vjerujem da ćemo s ritmom utakmica napredovati. Psihološki dio se ne može odvojiti od fizičke spreme. Ovakve utakmice su najlakše za trenera. Svi žele igrati. Nema ništa ljepše nego kada istrčiš na Poljud, a navijači pjevaju. Naš posao je da im se odužimo. Voljeli bi uoči uzvrata steći prednost, ali igramo protiv vrlo dobre momčadi. Ali, i mi smo kvalitetni - najavio je susret Hajdukov trener Valdas Dambrauskas.

Hajduk ne može računati na Tonija Borevkovića koji mora odraditi suspenziju iz prijašnjih europskih susreta te na Marca Fossatija i Nikolu Kalinića koji su još uvijek u procesu rehabilitacije. 

Vitoriju trenira 40-godišnji stručnjak Joao Miguel da Cunha Teixeira pod čijim su vodstvom u prošloj sezoni završili kao šestoplasirana momčad lige. Momčad iz Guimaraesa nedavno je završila središnji dio priprema, a prve službene utakmice u novoj sezoni odigrali su upravo protiv Puškaš Akademije. Prvenstvo im počinje sljedećeg vikenda. 

Glavni sudac utakmice je Mohammed Al-Hakim, pomagat će mu Fredrik Klyver i Max Robin Wilde, a četvrti sudac je Bojan Pandžić. Svi dolaze iz Švedske. Uzvratni susret između Vitorije i Hajduka na rasporedu je u srijedu, 10. kolovoza, s početkom u 18 sati (17 po lokalnom vremenu) u Guimaraesu. 

U Split pristižu navijači sa svih strana, tako i s hrvatskog juga. Nema tko ne ističe, prvo putovanje u Poljud preko Pelješkog mosta, te se nadaju kako će i po dobrom rezultatu pamtiti prvu europsku utakmici 'Bilih' u sezoni 2022./23.

20. travanj 2024 17:43