StoryEditorOCM
NogometTURSKA

Prvi put sam igrao na njemu. Top stadion. Tu će se ove sezone igrati finale Lige prvaka - istaknuo je Tomislav Glumac

Piše Tonči Vlašić
14. kolovoza 2022. - 23:47

Umraniyespor– Antalyaspor 0:1 u 2. kolu turske Super lig(e), te su Tomislav Glumac i ekipa ostali nakon 180 minuta sezone na bodu izborenom na startu kod Fenerbahčea (3:3, s tim što je turski velikan na svom Ulker stadionu pred više od 30.000 gledatelja izjednačio u sudačkoj nadoknadi).

- Imali smo sad protiv Antalyaspora dvije velike prilike u prvom poluvremenu, dva puta smo išli na golmana, koji je oba puta obranio. Suparnik je imao samo neka dva udarca, dok je u nastavku iskoristio svoju jedinu priliku. S druge strane mi nismo uspjeli napraviti pritisak i u drugom poluvremenu – govori Tomislav Glumac, 31-godišnji nogometaš iz Mokošice, kapetan Umraniyespora, kluba koji igra prvi put u najvećem rangu.

- Antalyaspor je dobra ekipa. Trener Nuri Sahin, bivši veznjak Turske i Borussije Dortmund, napravio je dobar sustav te je teško igrati protiv njih. Prošle sezone su drugi dio zaključili bez poraza, a na startu nove sezone izgubili su od Galatasaraya pogotkom u posljednjoj minuti s tim što nisu realizirali penal, te još nekoliko prilika. Prva dva kola su pokazala kako možemo igrati ravnopravno sa svima, samo što u ovoj ligi moramo zabijati i polu prilike – dodao je Glumac.

Zbog radova na svom stadionu, Umraniyespor će prve tri domaće utakmice odigrati na velebnom Ataturk Olimpijskom stadionu u Istanbulu.

- Prvi put sam igrao na njemu. Top stadion. Tu će se ove sezone igrati finale Lige prvaka.

Na njemu će u 3. kolu Umraniyespor ugostiti Galatasaray (19. kolovoza). Očekuje se kako će gosti imati podršku 30 do 35 tisuća svojih navijača...

25. travanj 2024 18:01