StoryEditorOCM
NogometTUGA JE GOLEMA

Potpuni šok u Leipzigu. Je li ovo moguće, opet smo bez pobjede ostali u sudačkoj nadoknadi

Piše Tonči Vlašić
24. lipnja 2024. - 23:09

Nevjerojatno, zadnji napad Italije, u posljednjoj, osmoj minuti sudačke nadoknade, i u njemu pogodak u našoj mreži. Aktualni prvak Europe je izjednačio preko Zaccagnija na 1:1, skočio na drugo mjesto u skupini, koje su do tad držali ‘Vatreni‘, te ih po svemu sudeći poslalo kući.

Već smo bili rezervirali karte za osminu finala i ogled protiv Švicarske. Vidjeli se opet na terenu u subotu, 29. lipnja, s početkom u 18 sati, i to u Berlinu, na Olimpijskom stadionu. Sad, pali smo na treće mjesto, imamo dva boda i lošu pogodak razliku (3:6). Možemo li uopće biti među četiri najbolja trećeplasirana sastava? Može li nas spasiti Engleska koja će dobiti Sloveniju s četiri i više razlike, a u drugoj utakmici skupine ‘C‘ Danska svladati Srbiju (tad će Slovenija biti treća s 2 boda i pogodak razlikom minus 4), te da u skupini ‘F‘ Turska dobije Češku, a Portugal Gruziju (Češka tad treća s bodom)...

Do te osme minute sudačke nadoknade slavili smo Luku Modrića, koji nije realizirao kazneni udarac u 54. minuti, Donnarumma mu je obranio udarac, ali koji je minutu nakon toga pogodio. I tim pogotkom našeg kapetana smo bili drugi u skupini sve do posljednje osme minute sudačke nadoknade...

Poraz od Španjolske na startu 0:3, potom remi s Albanijom u 2. kolu 2:2 u kojem je suparnik izjednačio u sudačkoj nadoknadi. Sad opet remi....

Je li moguće čudo u skupini ‘C‘, te da nam na ruku idu i rezultati skupine ‘F‘?

Slovenija - Engleska igraju u utorak, 25. lipnja, u 21 sat (kao i Danska - Srbija). Zadnje kolo u skupini ‘F‘ igra se u srijedu, 26. lipnja (21 sat). 

image

Hrvatska - Italija

Ante Cizmic/Cropix
image
Ante Cizmic/Cropix
image
Ante Cizmic/Cropix
image
Ante Cizmic/Cropix
image
Ante Cizmic/Cropix
image

Luka Modrić protiv Giacoma Raspadoria i Lorenza Pellegrinija

Ante Cizmic/Cropix
image

Hrvatska

Ante Cizmic/Cropix
image

Andrej Kramarić i Alessandro Bastoni

Ante Cizmic/Cropix
image

Hrvatski navijači

Odd Andersen/Afp

Oglasio se naši izbornik

Čestitam igračima na dobroj utakmici, velikom htijenju, želji. Bili su dobri. Bio nam je plan da prvom dijelu kontrolom igre ne dopustimo protivniku šanse. To smo uspjeli. U drugom dijelu smo riskirali. To nam se brzo isplatilo. Htjeli smo kontrolom utakmice dobiti prednost. Nažalost kažnjeni smo u 98. minuti - kazao je naš izbornik Zlatko Dalić, a potom je upitan da komentira čak osam minuta nadoknade i kriterij suca.

- Utjecao je sigurno na rezultat. Ne znam gdje je uopće sudac našao tih osam minuta nadoknade. Govorio sam o tome kako se ponaša UEFA. FIFA, već pet godina, ali ne nitko nije slušao, ispadam smiješan. Mi smo svi za njih mali, sve što govorim govorim u vjetar. Ne može biti osam minuta nadoknade. Koji su to fauli, prekidi bili da je osam minuta nadoknade? Ali, neću tražiti alibi u sucu. Imali smo sve u svojim rukama protiv Albanije, pa i sada. Imali smo dva penala, promašili smo ih. Ali mi je žao i boli me što nas nitko ne poštuje. Igrali smo u 3 sata, je li igrala Italija, Francuska, Njemačka... u tom terminu. Igramo mi.

Zatim je istaknuo: Hvala igračima. Nije ovo bio naš turnir. Opet su se pokazali i navijači, sto tisuća Hrvata je došlo u Njemačku. Hvala im na tome. Ponosni smo. Ovo što nismo prošli dalje tražit ću uzroke u nama. Ne možeš primiti gol u 98. minuti, moraš ako treba tada i leći na loptu. Pobjede i porazi su sastavni dio igre. Ovo je neuspjeh - naglasio je Dalić.

25. lipanj 2024 00:36