StoryEditorOCM
NogometTURNIR NA MALE BARE |

PENALI ODLUČILI OBA POLUFINALA ‘SVETOG MIHAJLA‘ Mara Matića, trostrukog strijelca, ‘izbacio‘ Pero Matić, Haron Džanković na rukama suigrača

Piše Tonči Vlašić
23. srpnja 2021. - 22:52
Haron Džanković je bio strijelac za Raguzice za 1:0 u 34. minuti, na kraju je pogodio penal za pobjedu 3:2, te plasman u finale. U zrak ga je od sreće podigao Miho HakličkaTonči Vlašić

Štrumpfovi i Raguzice, branitelj naslova, igrat će u finalu nogometnog turnira na male bare 'Sveti Mihajlo', a u predzadnjoj utakmici turnira, koji je okupio 32 momčadi, ogledat će se za treće mjesto Westfalen i Lapad. Penali su odlučili pobjednika u oba polufinala s tim što su u prvom polufinalu između Westfalena i Štrumpfova strijelci bili pet puta raspoloženiji nego u drugom polufinalu između Raguzica i Lapada. 

Prvo polufinale: Denis Dilberović je prvi pogodio, Štrumpfovi su poveli, nakon čega je uslijedio ekspresni preokret Westfalena, koji je poveo 3:1 – dva je pogotka postigao Maro Matić, a jedan, za 2:1, Mateo Katičić. Ipak, na poluvremenu – 3:3, te se u nastavku počelo ispočetka. Admir Bijedić i Elin Đapo su pogađali za Štrumpfove u završnici prvih 20 minuta igre.

Maro Matić je prvi pogodio u nastavku, Elin Đapo je svojim drugim pogotkom izjednačio osam minuta do kraja, a tri minute poslije, a pet do kraja, opet je poveo Westfalen. Drugi put je pogodio Mateo Katičić. Ipak, 5:5, i to nakon petog akumuliranog prekršaja Westfalena s gola na gol naciljao je Admir Bijedić.

Kako nije bilo više pogodaka – penali. Prvo Štrumfovi, zatim Westfalen. Prve dvije serije bez pogotka (Admir Bijedić i Nikola Jakimovski za Štrumpfove, a Maro Matić i Đino Peškura za Westfalen), u trećoj posljednjoj, Pero Matić je pogodio, nije Dorian Mehić, te su Štrumpfovi prvi ušli u finale.

U drugom polufinalu bez pogodaka u prvih 20 minuta ogleda između Raguzice i Lapada. Prvi pogodak smo dočekali u 34. minuti utakmice, točnije, šest i pol minuta do kraja. Zatresla se mreža Lapada, Haron Džanković u kontri za 1:0. Lapad je samo 45 sekundi poslije izjednačio iz kaznenog udarca - Kiko Smoljko je s gola na prazan gol bio precizan.

Na kraju su opet odlučivali penali. Prvo je Lapad promašio (Zoran Primić), a Raguzice pogodile (Kaim Džanković). Zatim nije pogodio Kiko Smoljko, ali nije ni Antonio Konsuo. Luka Palameta je izjednačio u trećoj seriji, te je bilo, ako pogodi Haron Džanković - Raguzice su u finalu, ako ne, pucat će se dodatna serija. Haron je pogodio. Prvi je do njega dotrčao Miho Haklička...

image
Suci Josip Papić i Mato Obšivač
Tonči Vlašić
image
Štrumpfovi - polufinalisti
Tonči Vlašić
image
Westfalen - polufinalisti
Tonči Vlašić
image
Dogovor uoči prvog polufinala
Tonči Vlašić
image
Westfalen - Štrumpfovi
Tonči Vlašić
image
Westfalen - Štrumpfovi
Tonči Vlašić
image
Denisu Dilberoviću pogotku za 1:0 čestitao je Elin Đapo, koji je postigao dva pogotka
Tonči Vlašić
image
Radost Westfalena
Tonči Vlašić
POLUFINALNA VEČER

Westfalen – Štrumpfovi 5:6 nakon penala / 5:5

Suci: Mate Obšivač i Josip Papić.

WESTFALEN: Ivan Buljan, Maro Matić (3), Đino Peškura, Tomi Duždević, Mateo Katičić (2), Lujo Jurišić, Dorian Mehić, Krešimir Ćorak.

ŠTRUMPFOVI: Pero Matić, Braco Lasić, Elin Đapo (2), Lolo Miletić, Nikola Jakimovski, Miho Zvone, Admir Bijedić (2), Denis Dilberović (1), Robert Čibarić.

Raguzice – Lapad 3:2 nakon penala / 1:1

Suci: Mate Obšivač i Roberto Urban.

RAGUZICE: Marko Beletić, Kaim Džanković, Haron Džanković (1), Antonio Konsuo, Petar Žutac, Miho Haklička, Denis Gregur, Josip Nebergoj.

LAPAD: Ivan Bilić, Zoran Primić, Dario Butigan, Mato Šimunović, Duje Rezo, Vlatko Banović, Luka Palameta, Mateo Krmek, Kiko Smoljko (1), Dominik Glavinić.

image
Raguzice - branitelj naslova
Tonči Vlašić
image
Lapad - borba za finale
Tonči Vlašić
image
Kiko Smoljko je pogodio u 35. minuti za 1:1, ali nije to ponovio
Tonči Vlašić
image
Branitelj naslova je u finalu - Raguzice su pogocima Džankovića, Haron je postigao dva, te Kaima, dobili Lapad u polufinalu
Tonči Vlašić
FINALNI DAN

Nedjelja, 25. srpnja, 20 sati, revijalna utakmica, djačaci do 10 godina: Negromanti Dubrovnik – NK Župa dubrovačka, 20.45 sati, utakmica za treće mjesto: Westfalen – Lapad, 21.30 sati, revijalna utakmica žene: Žute pantere Dubrovnik – Konavoke, 22 sati, finale: Štrumpfovi – Raguzice.

18. travanj 2024 01:34