StoryEditorOCM
NogometČETVRTI RANG

Otac i sin jedan kontra drugog na Lapadu, jedan je i dalje bez pobjede, a drugi bez poraza

Piše Tonči Vlašić
21. rujna 2024. - 18:36
0:1 - Muić je bio najviši nakon kornera, Luka Viduka će nakon toga zakucati loptu u mrežu domaćinaTonči Vlašić/

Prvo korner, ostao je sam na drugoj stative iskusni kapetan Zadra Domagoj Muić, istina, dojma smo kako nije bio precizan, ali njegova lopta, nakon skoka i udarca glavom, otišla je na nogu Luke Viduke, koji je iz prve, silovito tukao i pogodio mrežu domaćina. 

Igrala se sudačka nadoknada prvog poluvremena, te je Zadar otišao s vodstvom na odmor, a u nastavku je tu prednost poduplao iz opravdano dosuđenog kaznenog udarca. Siguran realizator bio je Selmir Mahmutović u 52. minuti. 

I tako ni treća utakmica kod kuće nije bila sretna za GOŠK Dubrovnik 1919., koji na svom Lapadu ove sezone ne samo što ne zna za pobjedu, ovaj put ni blizu njoj, nego nije postigao doma niti jedan pogodak. Na startu 0:0 protiv Kamena, pa opet bez pogodaka u 3. kolu kad je gost bio Primorac iz Biograda na Moru, a sad je stigao Zadar, lider, koji to ostaje i nakon gostovanja u Dubrovniku.

image

Antonio Delevski je u ‘sendviču‘ Zadra

Tonči Vlašić/
image

GOŠK Dubrovnik 1919. - Zadar 0:2

Tonči Vlašić/
image

GOŠK Dubrovnik 1919. - Zadar 0:2

Tonči Vlašić/
image

Jakov Pinčić na vratima Zadra, Marko Pinčić (u krugu, trener GOŠK Dubrovnik 1919.)

Utakmica na Lapadu zanimljiva je i po ogledu oca i sina, Marko Pinčić je trener dubrovačkog sastava, a sin Jakov je vratar Zadra, koji je 216 minuta bez primljenog pogotka, a zadarski četvrtoligaš ove sezone bez poraza: tri pobjede, te dva neodlučena rezultata. U gostima druga pobjeda Zadra za redom. Prvo bod kod Primorca iz Biograda (1:1), a zatim pobjeda 3:1 kod Vala. Zadar je kod kuće odigrao prvo 1:1 s Uskokom, a zatim dobio HRNK Zmaj s 4:0. 

GOŠK Dubrovnik 1919. je izgubio obje utakmice u gostima (Zagora 1:2, te Val 3:2), kod kuće dva neodlučena rezultata, te sad poraz. Iduće kolo je opet domaćin. Zamijenio je domaćinstvo s HRNK Zmaj (subota, 28. rujna), a zatim mu u 7. kolu dolazi Uskok, pa u 8. kolu Hrvatski vitez. 

Zadar je u 6. kolu  dočekati Hrvatski vitez. 

USKORO OPŠIRNIJE

Zadar je vodeći s 11 bodova, koliko imaju još Uskok i Neretva, na zadnja tri mjesta GOŠK Dubrovnik 1919. i HRNK Zmaj s po dva boda, a zadnji je Omiš, koji je i dalje bez boda. Neretva je u 5. kolu dobila kod kuće Zagoru s 2:1, dok je Neretvanac poražen u Kaštel Gomičici od GOŠK-a s 1:3.

21. rujan 2024 18:43