StoryEditorOCM
NogometBRAVO

Nižu Frane Lojić, Paulo Maslać i Toni Ruso pobjede sa splitskim Hajdukom, potonji je pogađao u polufinalu protiv Rome, te u finalu protiv Fiorentine

Piše Tonči Vlašić
2. rujna 2024. - 12:25

Pobjednički pokal je opet u rukama splitskog Hajduka, dječaka rođenih 2009. godine i mlađih. Neki dan osvojio je turnir u Vinkovcima, dobio u finalu vršnjake Osijeka, ostavio iza sebe još Rijeku, Slaven Belupo, Cibaliu i Marsoniu, a sad se pobjednički vratio i s turnira iz Italije.

Uspio je sve to pod vodstvom Frane Lojića, kojeg je život vezao za Konavle, koji je trenersku karijeru počeo na klupi Croatije iz Gabrila u kojoj je zaključio igračku karijeru, zatim je bio na klupi GOŠK Dubrovnik 1919., a paralelno radio u Nogometnoj akademiji Konavle. On je od početka ove godine trener u Akademiji splitskog kluba. Vodi generaciju čije boje brane i dvojica mladića s hrvatskog juga, Toni Ruso i Paulo Maslać.

Ruso je u Vinkovcima bio najbolji igrač turnira, a u Italiji je bio ključan protiv Rome u polufinalu. Realizirao je kazneni udarac za 1:1, Hajduk je slavio boljim izvođenjem penala (4:3), a pogađao je i u finalu protiv Fiorentine, i to iz igre, u 18. minuti, za 2:0 (završilo je 2:1). Veliki obol uspjehu dao je i Maslać. 

image

Frane Lojić, Paulo Maslać i Toni Ruso

Ukratko, pet utakmica – pet pobjeda Hajduka u Italiji pod vodstvom Lojića, koji je na 12. izdanju Memorijala ‘Nardino Previdi’ podigao i nagradu za najboljeg trenera. Prije Rome i Fiorentine pali su Bologna, Modena i San Michelese, a na prestižnom turniru sudjelovali su između ostalog dječaci Parme, Sassuola, Hellas Verone, Reggiane...

image

Toni Ruso (Hajduk) protiv GNK Dinamo

Damir Krajac/
01. listopad 2024 20:42