StoryEditorOCM
NogometIZVRŠNI ODBOR ŽNS-a |

NEMA POBJEDNIKA U ŽUPANIJSKIM LIGAMA, CROATIJA BI U TREĆU HNL, A DRUGA ŽNL OSTAJE BEZ SOŠK-a Županijski kup nije zaključen!

Piše Tonči Vlašić
30. svibnja 2020. - 17:46
Nema pobjednika u Prvoj županijskoj nogometnoj ligi u sezoni 2019./20., koja je prekinuta nakon prvog kola proljetnog dijela prvenstva, a kako se nije mogla nastaviti brzo zbog pandemije koronavirusa, i kako se na kraju neće ni nastaviti, pisat će se kako se nije ni odigrala. Isto je i s Drugom županijskom nogometnom ligom, koja nije bila ni počela proljetni dio prvenstva.

U trenutku prekida neporaženi Orebić je bio na vrhu Prve županijske lige s osam pobjeda i četiri remija, ali klub s Trstenice nije iskazao želju za napredovanjem u protekloj sezoni, a što je napravila Croatija iz Gabrila, koja je u trenutku prekida bila druga. Zbog toga se prvo pitalo nju – hoće li igrati kvalifikacije za popunu južne skupine Treće hrvatske lige budući je Hrvatski nogometni savez odlučio povećati taj rang za dva kluba?

- Nogometni klub Croatija će poslati prijavu za igranje kvalifikacija. Rok je do 5. lipnja. Hrvatski nogometni savez Sredšte Split će odlučiti o tome je li zadovoljavamo uvjete nastupa i igranja u većem rangu, ako zadovoljavamo, nastupit ćemo u kvalifikacijama - rekao je Pero Miletić, član uprave Nogometnog kluba Croatija iz Gabrila. 

Od prije se zna kako nitko ne ispada iz Treće hrvatske nogometne lige – jug, a što znači kako nitko 'odozgo' neće upasti u Prvu županijsku ligu u sezoni 2020./21., kao što neće na kraju nitko ni ući 'odozdo' jer Druga županijska liga nije odigrana do kraja (Omladinac s Lastova je bio jesenski prvak). Tako će Prva ŽNL, ako Croatija ne izbori veći rang, i u novoj sezoni brojati 12 klubova, dok bi Druga ŽNL trebala imati šest klubova.

- SOŠK je u sezoni 2019./20. bio sedmi županijski drugoligaš, ali je on odustao od nastupa prije kraja prvog dijela sezone, a kako je to napravio drugu godinu uzastopno, nema pravo nastupa sa seniorima u novoj sezoni, već samo s mlađim uzrastima u natjecanjima pod ingerencijom Županijskog nogometnog saveza Dubrovačko-neretvanskog – istaknuo je Srđan Vrtikapa, tajnik ŽNS Dubrovačko-neretvanski.

- Što se tiče Županijskog kupa, natjecanje nije zaključeno, već odgođeno do evenulanog nastavka. Znamo kako je svaki Županijski savez, pa tako i naš, dužan do 24. kolovoza dati svog predstavnika za završnicu Kupa Hrvatske. Možda Hrvatski nogometni savez sutra prolongira taj krajni rok za prijavu predstavnika za završnicu Kupa, ali ukoliko na kraju ne budemo u mogućnosti odigrati Županijski kup do kraja, tad ćemo čekati upute Hrvatskog nogometnog saveza. Znamo kako ovo nije problem samo s našim savezom, već sa svim županijskim nogometnim savezima – naglasio je Vrtikapa.

image
Županijski kup: GOŠK Dubrovnik 1919. foto: Tonći Plazibat/HANZA Media


Podsjetnik, u polufinalu Županijskog kupa GOŠK Dubrovnik 1919. je na Lapadu trebao ugostiti pobjednika skupine Lastovo – Korčula (BŠK Zmaj - Jadran Smokvica), dok je u Potomje u goste Grku trebao stići pobjednik skupine Dolina Neretve (Neretva - ONK Metković).

- Nije donesena nikakva odluka o početku nove sezone, ali ako epidemiološka situacija bude dobra, tad bi nova sezona počela kao i proteklih godina, dakle, Prva županijska liga u drugoj polovici rujna, a tri do četiri tjedna poslije i Druga županijska liga – dodao je Vrtikapa.  

Bez pobjednika u sezoni 2019./20. su i sva natjecanja mlađih uzrasta, koja vodi Županijski nogometni savez Dubrovačko-neretvanski. 
19. travanj 2024 22:16