StoryEditorOCM
NogometĐIR EUROPOM

Naši slave u Turskoj i Mađarskoj, Tomislav Glumac i Karlo Sentić u glas: ‘Idemo dalje!‘

Piše Tonči Vlašić
1. studenog 2023. - 23:14

Prošao je dalje Tomislav Glumac u Turskoj s Umraniyesporom, kao i Karlo Sentić u Mađarskoj s DVTK-om. Igrao se kup, u Turskoj 1/64 finala – 5:1 za Umraniyespor protiv Orduspora 1967., koji je član četvrtog ranga. Glumac strijelac za 1:0 u 3. minuti, i kad se to dogodilo, pregled arhive za potvrdu kako je to prvi pogodak u kupu 32-godišnjeg nogometaša iz Mokošice, glavnog igrača obrane, kapetana momčadi, koji je u Turskoj od siječnja 2015. godine.

U prvenstvu, računajući i HNL (Zadar, Hajduk i RNK Split), a u Turskoj Balikesirspor i sad Urmaniyespor, postigao je točno 20 pogodaka, plus jedan u europskim kupovima u dresu RNK Split. U Kupu mu je najveći uspjeh polufinale s Umraniyesporom u sezoni 2018./19., kad je u četvrtfinalu izbacio jedan Trabzonspor, prije toga u osmini finala Fenerbahče pobjedama u obje utakmice…

image

Tomislav Glumac (Umraniyespor)

Sentić? Pobjeda DVTK-a u gostima 3:1 kod drugoligaša Sifoka u 1/16 finala. Branio je 22-godišnji Dubrovčanin, kojem je ovo druga kup utakmica u karijeri. Prva je bila prošle sezone u dresu Hajduka kod Mladost Ždralovi, pobjeda 2:0 i prolaz u četvrtfinale. Taj svoj kup debi pamti po obrani kaznenog udarca, a kako je Hajduk na kraju osvojio trofej, tako je i on upisan kao pobjednik Kupa Hrvatske. 

28. travanj 2024 15:10