StoryEditorOCM
NogometGOŠK DUBROVNIK 1919. |

MILAN PETROVIĆ OTIŠAO, PO TKO ZNA KOJI PUT Mijenjaju se treneri, Hasan Kacić je novi - sve ostalo je isto, a Lapad nikad ljepši!

Piše Tonči Vlašić
14. siječnja 2021. - 21:39

Oglasio se Nogometni klub GOŠK Dubrovnik 1919., te objavio kako je prekinuo suradnju s trenerom Milanom Petrovićem, i objavio: novi trener je Hasan Kacić!

Dosadašnjem treneru zahvaljujemo se na svemu učinjenom za naš klub, a novom želimo što bolje rezultate te puno sreće u nastavku sezone - napisao je dubrovački klub. Milan Petrović, 62-godišnja legenda dubrovačkog nogometa, jedan od najboljih igrača poniklih u povijesti lapadskog igrališta, a koliko je samo trajao! Prije gotovo pola stoljeća je počeo nizati uspjehe. Pamte se njegove igre u dresu GOŠK Juga, pa onda u dresu splitskog Hajduka, a poslije i u dresu Dubrovnika. Igrao je Petrović i za GOŠK-a, koji je osnovan 1998., godine. Potom počeo trenersku karijeru. Odveo GOŠK do Druge lige.

I u tih svojih 20 i nešto trenerskih godina, odlazio i vraćao se, tko zna koliko puta. Mijenjali su ga mnogi, pa kad bi njegovi nasljednici doživjeli istu sudbinu, amo Petre natrag.

image
Hasan Kacić na klupi prve momčadi GOŠK Dubrovnika 1919., Petrović zbog bolesti nije mogao, te je trener juniora vodio momčad protiv Uskoka na Klisu 2020. godine foto: Tonči Vlašić

Hasan Kacić je također jedan od igrača poniklih na Lapadu, koji je napravio karijeru. Nakon što je u drugoj polovici 90-ih nosio dres Dubrovnika, bio je prvoligaš sa Slaven Belupom, prvoligaš s Istrom, a između toga igrao je u Belgiji, također u najvećem rangu. Potom, kad je odlučio zaključiti karijeru, uspjeli su ga nagovoriti da pomogne dubrovačkom klubu, tad trećeligašu. Pamtimo ga u dresu GOŠK-a kad se stiglo sve do četvrtfinala Kupa Hrvatske protiv Lokomotive, još vidimo kako Ivo Caput u Maksimiru tuče prema vratima prvoligaša u završnici, činilo se, ide lopta u mrežu, izjednačit će trećeligaš protiv prvoligaša, poništit će onaj jedan pogodak prednosti koji je Andrej Kramarić donio Lokomotivi u prvoj utakmici odigranoj u Lapadu pred više od 2.500 gledatelja.... 

Kacić je u zadnje vrijeme vodio juniore s klupe u Prvoj ligi Središta Split, ali i vodio brigu o svim mlađim uzrastima kluba. Bio je šef. Znao je uskočiti na mjesto trenera prve momčadi kad bi Petrović bio spriječen. GOŠK Dubrovnik 1919. je s Petrovićem bio sjajan prvih devet mjeseci 2020. godine, bez poraza, osvojio pritom Županijski kup pa izbacio drugoligaša BSK, te stigao do osmine finala Kupa Hrvatske (čeka ga ogled sa Slaven Belupom na Lapadu), ali u prvenstvu potonuo nakon uvodna tri kola. Kumovale su tome i ozljede, kartoni... 

Kacić sad preuzima. Zadatak je izbaviti GOŠK Dubrovnik 1919. sa samog dna Treće lige jug. Samo, kad će se i hoće li se igrati, to je pitanje. Podsjetnik, korona je prekinula prvenstvo. Prvi dio nije odigran do kraja. Sve je stalo uoči zadnjeg jesenskog kola. Od tada se i ne trenira. Zatim, pitanje je, ako se bude igralo, tko će igrati? Neki igrači su napustili Dubrovnik. Hoće li doći novi?

I tako, opet se mijenja trener. Odlaze i dolaze igrači, Sve ostalo je isto.

Svaka priča o boljem sutra dubrovačkog nogometa, povratku dubrovačkog kluba u vrh hrvatskog nogometa, završava kad se pogleda ruglo koje se zove 'Stadion Lapad'. 

19. travanj 2024 13:19