StoryEditorOCM
NogometŽUPA DUBROVAČKA

Luka Vlašić i Ivica Barović - skupa u razredu, skupa na Taranteli - u isto vrijeme, u dva različita grada, podigli trofej igrajući za splitski Hajduk!

Piše Tonči Vlašić
25. travnja 2024. - 13:03

Jučer smo o trojici mališana GOŠK Dubrovnik 1919., prije DU Talenta, Jakovu Bjelošu, Marinu Maslaću i Brunu Šimunoviću, koji su u Makarskoj, igrajući za splitskog Hajduka, osvojili turnir podno Biokova, ali ta vijest, bar kad je u pitanju hrvatski jug, nije bila potpuna jer je u ‘bilom‘ dresu na Makarska Cupu 2024. bio još jedan naš mali – Ivica Barović, član Župe dubrovačke.

Ali, ni to nije sve jer je Hajduk, članovi njegove akademije ‘Luka Kaliterna‘, nastupio proteklih dana na više turnira, a slavio je između ostalog i u Umagu sa selekcijom rođenih 2011. godine. I tu je Župa dubrovačka imala svog igrača u bilom dresu: Luka Vlašić je rođen 2. rujna 2011. godine. Njegov otac Ivica je prije igrao nogomet. Mali nastavio, i nije prvi put kako ga je zvao Hajduk. Prate ga ‘Bili‘, te je bio već na četiri turnira, a s tri se vratio sa zlatom.

image

Luka Vlašić je osvojio s Hajdukom turnir u Umagu (peti s lijeva, u donjem redu)

Luka je počeo trenirati nogomet prije nego je sjeo u školsku klupu. Sa 6 godina. Svako malo je tamo, amo na turnirima, ali, kažu njegovi, ima podršku škole, tako da ni tu nema problema. Osim s Hajdukom može se pohvaliti kako je kao kapetan sa svojom Župom dubrovačkom na velikom međunarodnom turniru u Međugorju došao do finala u kojem je zaustavljen sa samo 0:1 od vršnjaka prvoligaša Osijeka. Sad je u Umagu s Hajdukom iza sebe ostavio između ostalih vršnjake talijanskog Juventusa.

Ivica Barović je malo mlađi od Luke. Rođen je 26. veljače 2012. godine. I on je u sportu non stop. Njegovi doma su svi u tenisu, otac Pasko, dundo Pero, te odbojci (tetka Marina Radić). Ivica se okušao s reketom u ruci, ali nogomet je na prvom mjestu. Već godinu i pol dana zna otići na Poljud po nekoliko dana, te trenirati skupa sa svojim vršnjacima u splitskom klubu. Na nekoliko turnira je bio najbolji strijelac Hajduka.

image

Ivica Barović u dresu Hajduka

I što je još zanimljivo o dvojici mališana Župe dubrovačke, Luki i Ivici, koji su ovog tjedna, u dva različita grada, podigli s Hajdukom pobjednički pokal, inače, Luka je vezni igrač, a Ivica napadač, skupa su ne samo u klubu, Župi dubrovačkoj, već i u razredu. Obojica su učenici 6A Osnovne škole Župa dubrovačka. Najbolji prijatelji.

29. travanj 2024 13:39