StoryEditorOCM
Nogomet21. DVORANSKO PRVENSTVO HRVATSKOG NOGOMETNOG SAVEZA

Lijepa vijest iz Makarske: Neretva i VHNK Dubrovnik među osam najboljih u državi!

Piše Tonči Vlašić
24. veljače 2024. - 23:47

VHNK Dubrovnik i Neretva su u četvrtfinalu. Lijep uspjeh klubova iz Županijskog nogometnog saveza Dubrovačko-neretvanskog na 21. Dvoranskom prvenstvu Hrvatskog nogometnog saveza, koje se od petka, 23. veljače, igra u Makarskoj, na kojem je nastupilo rekordnih 54 sastava, i koje završava u nedjelju, 25. veljače.

Dakle, dva od šest klubova iz najjužnije hrvatske županije su među osam najboljih, još jedan je bio u osmini finala (Jadran Luka Ploče), a još jedan u šesnaestini finala (GOŠK Dubrovnik Veteran ’79), dok završnicu nisu uspjeli izboriti Konavljanin i Župa dubrovačka.

Redom, Pločani i Metkovci su bili u glavnom turniru, u osam skupina s po tri kluba iz kojih su po dva najbolja išla dalje. Jadran Luka Ploče je kao pobjednik skupine ‘C‘ izborio izravan plasman među 16 najboljih, a Neretva je kao druga u skupini ‘E‘ igrala za prolaz u osminu finala, i bila je tu uspješnija od Knina na penale nakon što je utakmica završila bez pogodaka (2:0 na penale, koje su pogodili Tomislav Dodig i Josip Galov).

VHNK Dubrovnik i GOŠK Dubrovnik Veteran ’79, te Konavljanin i Župa dubrovačka, nisu bili među nositeljima, te su igrali u skupinama u kojima je samo pobjednik izborio ostanak u igri za visok plasman. Oba dubrovačka sastava su bila prva u svojim skupinama, te su razigravala za prolaz među šesnaest. GOŠK Dubrovnik Veteran ’79 nije uspio. Zaustavila ga je Podstrana – 0:1, dok je VHNK Dubrovnik bio bolji s 3:1 od Remetinca (Stjepan Rezo, Denis Hasanović i autogol Josip Banek).

Zatim osmina finala: VHNK Dubrovnik je s 3:0 svladao Moslavinu pogocima Ivana Reza, Stjepana Reza i Denisa Hasanovića, te se plasirao među osam najboljih, a što je Neretva uspjela pobjedom na penale. Opet je bilo 0:0, sad protiv Zagorca iz Krapine, a na penale 2:1 (pogodili su Josip Galov i Goran Galov).

Jadran Luka Ploče je poražen na penale od GOŠK-a iz Kaštel Gomilice. Nije bilo pogodaka, a potom su pogodili Saša Burđelez i Dino Primorac, ne i Danijel Dabić, dok je suparnik realizirao sva tri penala.  

Neretva u četvrtfinalu igra protiv Oroslavlja, dok će VHNK Dubrovnik za polufinale igrati protiv Lokomotive. Preostala dva četvrtfinalna para su GOŠK (KG) – Podstrana, te Adriatic - Bilice.

Lokomotiva brani naslov, dobila je Bilice u finalu, treći je 2023. na prvenstvu u Zadru  bio Jadran Luka Ploče, a četvrti GOŠK iz Kaštel Gomilice. 

ONI SU MEĐU OSAM NAJBOLJIH

Neretva nastupa u sastavu: Zoran Bubalo, Danijel Ležinić, Goran Galov, Josip Galov, Goran Bošković, Darko Glavan, Antonio Kuran, Mišo Obradović, Mario Gujinović, Branko Vrnoga, Tomislav Dodig, Ivan Galov, Mario Tutavac, Ivan Pehar i Mislav Vučković. Za VHNK Dubrovnik igraju Matija Zore, Mato Šimunović, Igor Zekić, Ivan Rezo, Nino Dubretić, Nikša Prlenda, Stjepan Rezo, Denis Hasanović, Goran Curić, Hrvoje Šimunović, Ante Daničić i Marko Dadić.

03. svibanj 2024 20:21