StoryEditorOCM
NogometŽUPANIJSKI KUP

Lapad čekao i dočekao, u metkovskom gradskom derbiju stariji slavio kod mlađeg

Piše Tonči Vlašić
20. ožujka 2024. - 17:37
Ovako je bilo 2022. godine, u polufinale NC Dolina Neretve Županijskog kupa ONK Metković - Neretva 1:4 na ŠtruvinuTonči Vlašić/

Protiv koga će u četvrtfinalu i gdje igrati GOŠK Dubrovnik 1919.? Čekao se metkovski ogled, a u njemu je četvrtoligaš Neretva kao gost dobila petoligaša ONK Metković na Štruvinu 2:0, slavila u gradskom ogledu protiv 56 godina mlađeg suparnika, dakle, ona u idućem krugu stiže u goste dubrovačkom četvrtoligašu, koji bi bio gost da su u Metkoviću uspješniji bili ‘crveno bijeli‘, a ne ‘plavo bijeli‘.

Razlog, u kupu je uvijek niželigaš domaćin, ukoliko su iz istog ranga, tad jer onako kako je ždrijebom odlučeno, a kad su se izvlačile kuglice, prvo je izvućena ceduljica na kojoj je pisalo GOŠK Dubrovnik 1919., a potom ona na kojoj je stajalo pobjednik ONK Metković - Neretva. 

Tko je postigao pogotke za Neretvu trenera Gorana Galova protiv ONK Metković, koji vodi Darko Zeljić? Mirko Marić u 62. minuti, te Fran Ćavar u 75. minuti. Sudio je Maroje Kokanović s pomoćnicima Romanom Radonićem i Ante Kosorom. 

Prije dvije godine također su suparnici u kupu bili ONK Metković i Neretva. I tad je na Štruvinu slavio sastav Iza Vage, i to tad s 4:1. 

image

Ovako je bilo 2022. godine, u polufinale NC Dolina Neretve Županijskog kupa ONK Metković - Neretva 1:4 na Štruvinu

Tonči Vlašić/

Već je odigrano jedno četvrtfinale. BŠK Zmaj je s 2:1 svladao na svom terenu Orebić. Preostala dva četvrtfinalna para su ogledi na Lastovu šestoligaša Omladinca i petoligaša Župe dubrovačke, dok šestoligaš Ponikve će na stonskoj Batali ugostiti četvrtoligaša Neretvanca, koji je izbacio 3:0 pobjedom kod kuće branitelja naslova, Jadran Luka Ploče. 

Ždrijebom će se odrediti parovi polufinala u kojem se neće moći ogledati sastavi iz iste skupine, dakle, tek se u finalu mogu naći GOŠK Dubrovnik 1919. i Župa dubrovačka, zatim Neretvanac i Neretva, te BŠK Zmaj i Omladinac Lastovo. 

23. travanj 2024 08:08