StoryEditorOCM
NogometTURSKA |

KAKAV PREKRASAN DAN Kad stup obrane odluči krenuti u napad, Tomislav Glumac iz Mokošice asistirao za 1:0, pogodio za 2:0, slavio s 3:1!

Piše Tonči Vlašić
4. prosinca 2020. - 21:22
Tomislav Glumac je sa svojim Umraniyesporom slavio u gostima u 12. kolu Druge turske lige kod Bursaspora s 3:1, a 29-godišnji Mokošan, stup obrane sastava iz Istanbula, prvo je u prvoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena asistirao za vodstvo 1:0, a početkom nastavka, u 52. minuti, pogodio za 2:0. 

Bursaspor je u 77. minuti prepolovio prednost Glumca i ekipe, koja je u 82. minuti po treći put izigrala obranu domaćina, osigurala pobjedu te nova tri boda, ostvarila treću pobjedu, drugu gostujuću. Umraniyespor je prvenstvo otvorio pobjedom kod kuće, ali nakon toga, u idućih šest kola, osvojio samo 2 od 18 mogućih bodova. Poslije druge pobjede, izborene posljednjeg dana listopada, studeni je opet bio za loš - dva remija i dva poraza. Prosinac je, srećom, počeo na najbolji mogući način.

- Imamo dobru momčad, nažalost, korona, koja je bila u našim redovima, razlog je što rezultat nije onakav kakav smo očekivali. Valjda će nam krenuti. Nadamo se - istaknut će Glumac nakon pobjede kod Bursaspora. Do kraja godine imaju odigrat četiri utakmice.

image
Tomislav Glumac na treningu


Istanbulspor, koji drži s 18 bodova šesto mjesto, posljednje koje vodi u razigravanje za plasman u (naj)veći rang, ima samo 5 bodova više. Na prve dvije pozicije, koje donose izravan plasman u Super ligu, su Altinordu s 23 boda i Keciorengucu s 21 bodom.

U idućem kolu, 10. prosinca, Glumac i ekipa dočekuju Boluspor, koji je sa 7 bodova na predzadnjem, 17. mjestu. 
18. travanj 2024 18:10