StoryEditorOCM
Nogomet21. DVORANSKO PRVENSTVO HRVATSKOG NOGOMETNOG SAVEZA

Jadran Luka Ploče, Neretva, GOŠK Dubrovnik Veteran ‘79 i HNK Dubrovnik bez poraza

Piše Tonči Vlašić
24. veljače 2024. - 10:03

Počelo je 21. Dvoransko prvenstvo veteran Hrvatskog nogometnog saveza, kojem je domaćin Makarska, a na kojem nastupaju rekordne 54 momčadi. Osam je skupina glavnog turnira, uzimaju se uspjesi ostvareni na prethodnim prvenstvima, a deset skupina pozivnog.

Pobjednici skupina glavnog turnira će izravno u osminu finala, drugoplasirani će razigravati s osam pobjednika skupina pozivnog turnira. Šest najuspješnijih iz deset skupina pozivnog turnira izborit će izravno plasman u šesnaestinu finala, dok će preostala četiri pobjednika skupina između sebe odlučiti o preostala dva sudionika.

Šest je predstavnika Županijskog nogometnog saveza Dubrovačko-neretvanskog. U skupinama glavnog turnira su Jadran Luka Ploče i Neretva, a u pozivnom dijelu prvenstva GOŠK Dubrovnik Veteran ’79, Konavljanin, HNK Dubrovnik i Župa dubrovačka.

U glavnom turniru, skupini ‘C’, Jadran Luka Ploče je na startu odigrao bez pogodaka protiv Silvija stil, a nakon toga dobio Nedelišće s 2:0 (Antonio Vučković i Hrvoje Vejić). Hoće li biti prvi ili drugi znat će se nakon utakmice Silvija stil – Nedelišće. Isto vrijedi u skupini ‘E’ glavnog turnira za Neretvu, koja je na startu dobila Pirovac 1:0 (Tomislav Dodig), a potom odigrala protiv Poleta 0:0. Sad čeka rezultat ogleda Pirovac – Polet.

U skupini ‘J’, pozivni turnir, GOŠK Dubrovnik Veteran ’79 je dobio oba suparnika te osigurao prvo mjesto. Na startu je s 4:0 (Hrvoje Gudelj, Joško Atijas, Maro Hađija i Željko Dadić) bio bolji od Mladost Obrezina, a zatim s 1:0 (Ivica Karabogdan) od ŠNK Radnički. Isto je uspio u skupini ‘M’ HNK Dubrovnik. Na startu je s 3:0 (Ante Daničić, Mato Šimunović i Igor Zekić) svladao Dubec Trnovčica, a potom bio bolji od Vrsara s 5:0 (Denis Hasanović tri, te Ante Daničić i Nikša Prlenda).

U skupini ‘N’ Konavljanin je ostvario pobjedu i poraz. Na startu je s 1:0 (Tomislav Vodopija) dobio Škabrnju ’91, a zatim je poražen 1:2 (Mihael Vojnić) od Oroslavlja. Može li se zatvoriti krug s tri sastava s po 3 boda i pogodak razlikom 2:2? U skupini ‘O’ Župa dubrovačka je izgubila obje utakmice. U 1. kolu od Knina 0:2, a u 2. kolo od Radoboja s 0:3.  

Utakmice šesnaestine finala igraju se ove subote, 24. veljače, od 16 sati, a od 20 sati osmine finala. Četvrtfinala, polufinala, utakmica za treće mjesto i finale se igraju u nedjelju, 25. veljače.

Prošle godine Jadran Luka Ploče je osvojio broncu. 

27. travanj 2024 06:17