StoryEditorOCM
NogometŽUPANIJSKI KUP |

IZUZETNO ZANIMLJIVO JE BILO U DUBRAVCI Pogledajte video: Kako je Sokol izbacio GOŠK Dubrovnik 1919. iz kupa?

Piše Tonči Vlašić
1. travnja 2021. - 13:34
Županijski kup, Nogometni centar Dubrovnik - Župa dubrovačka - Konavle, Dubravka: Sokol - GOŠK Dubrovnik 1919.Tonči Vlašić

Nije bilo kako piše u zapisniku utakmice, nije Antonio Smrdelj bio treći, već peti izvođač penala za GOŠK Dubrovnik 1919., člana južne skupine Treće hrvatske lige, i to u trenutku kad je rezultat bio 5:4 za Sokol, domaćina, županijskog prvoligaša. Kako je njegov udarac obranio Đuro Delija, vratar domaćih, uslijedila je radost Sokola, igrača, trenera, članova uprave...

Taj trenutak za povijest kluba iz Dubravke, najveću pobjedu od povratka na Luže krajem prošle godine, zabilježila je kamera portala Izuzetno.com. Dario Kovač je snimio oba pogotka u regularnih 90 minuta, vodeći GOŠK Dubrovnika 1919., koji je postigao Baldo Cicijelj, prvi topnik južne skupine Treće HNL, zatim izjednačujući, kad je kazneni udarac realizirao za domaće Antonio Lipotić. Snimio je i trenutak koji je prethodio tome, a nakon kojeg je sutkinja Anita Nenada pokazala kako je kazneni udarac za domaćina, možete sami prosuditi je li bio prekršaj ili ne, te vidjeti sve prilike oba sastava u tih 90 minuta bitke za plasman u finale Županijskog kupa Nogometnog centra Dubrovnik – Župa dubrovačka – Konavle, kao i kako je izvedeno svih deset penala, koji su odlučili pobjednika.

Sokol će u finalu centra igrati protiv Župe dubrovačke na Lapadu. Župa dubrovačka je u drugom polufinalu centra na lapadskom travnjaku bila bolja 1:0 od Croatije iz Gabrila.

Pobjeda Sokola najveće je iznenađenje kup utakmica, koje su odigrane u srijedu, 31. ožujka, pogotovo kad se zna kako je GOŠK Dubrovnik 1919. aktualni pobjednik Županijskog kupa, te sastav koji je u završnici Hrvatskog kupa preskočio drugoligaša BSK, te igrao na kraju u osmini finala gdje ga je zaustavio tek Slaven Belupo, član najvećeg ranga, Prve hrvatske lige.

Sad je GOŠK Dubrovnik 1919. ispao u svom prvom nastupu u novoj sezoni Županijskog kupa (bio je slobodan u 1. kolu), dok Sokol slavi svoju drugu pobjedu. Prethodno je dobio Konavljanin.

18. travanj 2024 22:45