StoryEditorOCM
NogometDUBROVČANI U AKCIJI |

GLUMAC UZEO BOD KOD ‘SVOJIH‘ Aganović ušao, nakon šest minuta u igri pogodio, te poveo momčad do pobjede!

Piše Tonči Vlašić
23. studenog 2020. - 19:18
Ponedjeljak, 23. studenog, bio je radan za dvojicu dubrovačkih nogometaša, Adnana Aganovića u Rumunjskoj, te Tomislava Glumca u Turskoj. 

Adnan Aganović
je izborio 2:1 pobjedu u 11. kolu Prve rumunjske lige kod Chindia Targoviste, i u nju je ugradio jedan pogodak, prvi prvenstveni u svom desetom nastupu. Njegov Sepsi Sf. Gheorghe je gubio od 39. minute. Dubrovčanin, 33-godišnji veznjak, nije počeo ogled, a što je bio slučaj u prethodnim utakmicama. Na klupi je bio do 63. minute, a tad ga je trener Leo Grozavu poslao u igru. Šest minuta poslije Aganović je pogodio za izjednačenje, a u 77. minuti se još jednom zatresla mreža domaćina. Sad je to učinio Nizozemac Anass Achahbar. 

image
Dubrovčanin Adnan Aganović je bio strijelac za Sepsi u 11. kolu Prve rumunjske lige, gostujućem uspjehu 2:1


Sepsi Sf Gheorghe je tako stigao do pete pobjede, ima četiri remija i dvije pobjede, te zauzima četvrto mjesto s 19 bodova u konkurenciji 16 klubova. Na vrhu je Universitatea Craiova s 25 bodova, na drugom mjestu FCSB (ex. Steaua) s 24 boda, ali utakmico manje, a treći je CFR Cluj, koji ima 21 bod... Na kraju će šest najboljih u Ligu za prvaka, a ostali razigravati za ostanak. 

image
Tomislav Glumac, stup obrane Umraniyespora - početnih jedanaest za utakmicu kod Balikesirspora


U Turskoj su drugoligaši igrali 10. kolo. Tomislav Glumac je sa svojim Umraniyesporom bio gost Balikesirspora, kluba za koji je igrao pune četiri sezone i kojeg je napustio početkom ove godine. Završilo je bez pobjednika - 1:1, i to je Umraniyespor izjednačio u 88. minuti. Balikesirspor je vodio od 24. minute. Glumac, stup obrane, odigrao je čitavu utakmicu. Požutio je u 87. minuti. 

Umraniyespor ima 10 bodova iz 10 utakmica (dvije pobjede, četiri remija i četiri poraza) te zauzima 13. mjesto u konkurenciji 18 klubova. Prva dva mjesta vode izravno u veći rang, plasirani od trećeg do šestog mjesta na kraju razigravaju za još jedno mjesto, koje vodi u najveći rang, tursku Super ligu. Na vrhu drugog razreda je Altinordu s 20 bodova, šesti Samsunspor ima 17 bodova...
26. travanj 2024 06:43