StoryEditorOCM
NogometJUNIORSKI KUP HRVATSKE

Frano je bio strijelac u polufinalu, sad je prvi pogodio u finalu, a trebao je izvoditi penal u petoj seriji

Piše Tonči Vlašić
8. svibnja 2024. - 20:25

Frano Vlašić je odveo Slaven Belupo u finale, postigao je 18-godišnji nogometaš iz Župe dubrovačke jedini pogodak u polufinalu. ‘Farmaceuti‘ su u Koprivnici prije mjesec dana svladali 1:0 Dugopolje, a ove srijede u finalu je protiv Osijeka bio strijelac prvog i jedinog pogotka u prvom poluvremenu.

U nastavku finalne utakmice, koja je odigrana u Zagrebu, na igralištu Rudeša, Osijek je dva puta uspio izjednačiti. Drugi put, na 2:2, u 81. minuti, a kako nije bilo više pogodaka, o osvajaču juniorskog Kupa Hrvatske su odlučivali penali.

Osijek je polufinale, koje je odigrano u kampu Opus Arene, dobio na penale Goricu nakon što je poslije 90 minuta igre bilo 2:2. Sad je to isto uspio protiv Slaven Belupa. Pogodio je prva četiri penala, Slaven Belupo nije trećeg i četvrtog, te se peta serija, u kojoj je za ‘Farmaceute‘ trebao pucati Vlašić, nije trebala izvoditi…

image

Frano Vlašić je bio strijelac za Slaven Belupo u finalu juniorskog Kupa Hrvatske protiv Osijeka na stadionu Rudeša

Josip Bandić/Cropix/

Frano se istaknuo i u prvenstvu. Potvrđuju to i nastupi za U18 reprezentaciju. Krajem ožujka je protiv Saudijske Arabije igrao drugo poluvrijeme, protiv Finska te Švicarske prvo. Hrvatski izbornik Sergej Milivojević je pozvao za te tri provjere dvadeset i dva igrača, svaki igrač je dobio po jedno poluvrijeme u svakoj utakmici. Vlašić je bio strijelac protiv Saudijske Arabije u Maksimiru (prvi pogodak u 3:0 pobjedi) i Finske na Krimeji (pogodak za 1:1 u remiju 2:2), dok je sad na Kantridi asistirao Filipu Živkoviću za 1:1 u porazu 1:2 od Švicarske.

Sad se istaknuo i u Kupu. Malo je nedostajalo da sezonu okruni osvajanjem trofeja.

30. svibanj 2024 04:50