StoryEditorOCM
Nogomet21. DVORANSKO PRVENSTVO HRVATSKOG NOGOMETNOG SAVEZA

Dva ‘južnjaka‘ na postolju! Veterani HNK Dubrovnik ostvarili svoj najveći uspjeh, Neretva treći put treća!

Piše Tonči Vlašić
25. veljače 2024. - 15:49

Dobili su obje utakmice u skupini, zatim bili uspješni u šesnaestini finala, pa u osmini finala, nakon toga i u četvrtfinalu, te u polufinalu. Nisu uspjeli i u finalu. Bilice, aktualni doprvak, bio je bolji s 1:0 pogotkom Josipa Gatare u 8. minuti.

Veterani HNK Dubrovnik su doprvaci Hrvatske. Uspjeli su to u konkurenciji 54 sastava na 21. Dvoranskom prvenstvu Hrvatskog nogometnog saveza za veterane, koje se protekla tri dana igralo u Makarskoj.

Luka Klaić, malonogometni zaljubljenik, danas delegat na utakmicama prvog razreda hrvatskog malog nogometa, naglasio je podatak kako je VHNK Dubrovnik jedini sastav, koji nije bio u glavnom turniru, među 24 nositelja, već je igrao pozivni, a koji je na kraju stigao među četiri najbolja. Naime, bilo je osam skupina glavnog turnira s po tri kluba – pobjednici su išli izravno u osminu finala, a drugoplasirani su igrali s osam najboljih iz deset skupina pozivnog turnira za mjesto među 16 najboljih. Treba istaknuti kako na kraju nisu svi pobjednici skupina pozivnog turnira ušli u šesnaestinu finala, već je to uspjelo samo šestorici najboljih, dok su preostala četiri morala razigravati za preostala dva mjesta u šesnaestinu finala.

VHNK Dubrovnik je bio prvi u skupini u kojoj su bili Vrsar (5:0) i Dubec Trnovčica iz Zagreba (3:0), zatim su u šesnaestini finala svladali Remetinec 3:1, u osmini finala Moslavinu s 3:0, istim rezultatom su u četvrtfinalu dobili zagrebačku Lokomotivu, koja je u Makarskoj branila naslov, a potom u polufinalu Podstranu na penale sa 7:6 nakon što je na kraju bilo 1:1. I sad u finalu su igrali protiv aktualnog doprvaka, Bilica.

Razloga za zadovoljstvo na kraju ima i metkovska Neretva, koja je četvrti put na pobjedničkom postolju prvenstva. Prvak 2018. godine, a zatim treća 2019., 2022. i sad, 2024. godine. VHNK Dubrovnik je prvi put među četiri i na pobjedničkom postolju. Još se dva kluba iz najjužnije hrvatske županije mogu pohvaliti osvajanjem medalje, GOŠK Dubrovnik Veteran ’79 je 2018. bio treći, a isti plasman je prošle godine ostvario Jadran Luka Ploče.

Neretva je nakon 1:2 poraza od Bilica u polufinalu dobila s 3:1 Podstranu. Mario Tutavac je bio strijelac u 12. i 17., a Mario Gujinović u 22. minuti. Podstrana je u zadnjoj, 24. minuti, postigla počasni pogodak (Antonio Lisica).

image

Veterani Nogometnog kluba Neretva (Metković) na 21. Dvoranskom prvenstvu HNS-a za veterana u Makarskoj

Borna Križančić /hns/

BRONČANI VETERANI NERETVE

Zoran Bubalo, Danijel Ležinić, Goran Galov, Josip Galov, Goran Bošković, Darko Glavan, Antonio Kuran, Mišo Obradović, Mario Gujinović, Branko Vrnoga, Tomislav Dodig, Ivan Galov, Mario Tutavac, Ivan Pehar i Mislav Vučković.

Šest klubova iz Županijskog nogometnog saveza Dubrovačko-neretvanskog je bilo u Makarskoj, Konavljanin i Župa dubrovačka u pozivnom turniru nisu uspjeli proći skupinu, a što je uspjelo GOŠK Dubrovnik Veteran ’79., koji je zaustavljen u šesnaestini finala od Podstrane. Jadran Luka Ploče je kao pobjednik skupine glavnog turnira prošao osminu finala u kojoj je poražen na penale od GOŠK-a iz Kaštel Gomilice, Neretva je kao druga u skupini glavnog turnira došla do polufinala i utakmice za treće mjesto u kojoj je osvojila broncu, a VHNK Dubrovnik je iz skupine pozivnog turnira došao do naslova doprvaka Hrvatske.

image

Veterani HNK Dubrovnik na 21. Dvoranskom prvenstvu HNS-a u Makarskoj

VHNK DUBROVNIK - DOPRVAK HRVATSKE 2024. 

Igrali su: Matija Zore, Ante Daničić, Ivan Rezo, Nikša Prlenda, Igor Zekić, Nino Dubretić, Marko Dadić, Duje Rezo, Mato Šimunović, Denis Hasanović, Hrvoje Šimunović i Goran Curić. Voditelj: Mario Bartulović.

Još su bili s ekipom: Dario Rončević, Vlaho Lujo, Mijo Rešetar, Nikola Crnčević, Vedran Sinanović, Igor Matana, Toni Dedo, Stjepan Garvan, Marko Mostahinić, Marko Dobroslavić, Luko Prlenda i Marko Vulinović.

30. travanj 2024 14:28