StoryEditorOCM
NogometNEK SE ZNA

Dubrovački dvojac u dresu Hajduka, Antonio Cvjetović i Kaan Bijedić. Potonji je danas pogodio u novoj pobjedi splitskih ‘Bilih‘

Piše Tonči Vlašić
8. rujna 2024. - 12:51

Debi je imao protiv Lokomotive u Poljudu krajem prošlog mjeseca, u 2. kolu Prve hrvatske lige. Igrao je zadnje 32 minute u utakmici koja je zaključena bez pogodaka. Potom prošli vikend dočekao prvu pobjedu u dresu Hajduka, koji je slavio na gostovanju kod Lučkog 2:1. U igru je ušao u 46. minuti pri rezultatu 0:0, a sad je, kolo poslije, kod Rudeša u Zagrebu krenuo prvi put od prve minute. Hajduk je slavio. Opet s 2:1, a on je bio u 5. minuti strijelac za 1:0 vodstvo Hajduka. 

On je Kaan Bijedić, mali iz Gruža. Rođen je 4. travnja 2011. godine. Ponikao je u Školi nogometa DU Talent, potom igrao u mlađim uzrastima GOŠK Dubrovnika 1919., te prvi nastup u Prvoj ligi Središta Split imao u sezoni 2022./23., prvi pogodak postigao u 3:1 pobjedi dubrovačkog sastava protiv Abecede sporta u Gospinom polju. Prošle sezone, također u Prvoj ligi Središta Split, jedan od udarnih igrača dubrovačkog sastava – 30 utakmica i 15 pogodaka. Tresao je mrežu i Hajduka u Splitu, a to nije prošlo nezapaženo kod struke splitskog kluba. Igrao za Hajduka na turnirima. I tu se iskazao.

Ovo ljeto mali od Ada, bivšeg nogometaša, danas nogometnog suca, preselio je u Split, dres GOŠK Dubrovnik 1919. zamijenio dresom Hajduka. Iako je godinu dana mlađi od većine, evo ga već sad u najvećem rangu. Uz njegovo ime piše – tri utakmice – dvije pobjede i neodlučan rezultat – sad i jedan pogodak.

I nije Kaan jedini iz Dubrovnika, koji je u ‘bilom’ dresu doprinio da je Hajduk nakon 4. kola vodeći s 10 bodova (tri pobjede i jedan neodlučan rezultat). Drugi je Antonio Cvjetović, koji je rođen 17. srpnja 2010. godine. I njegov put je isti – Škola nogometa DU Talent, zatim GOŠK Dubrovnik 1919., te sad Hajduk. Antonio je odigrao svih 360 minuta ove sezone. I on, kao i Kaan, igra u vezi. 

Ne smije se, kad je riječ o Antoniu, malom od Lukše, zaboraviti kako je prošli mjesec bio u kampu reprezentacije U15.

Utakmicu Prve HL pionira Rudeš - Hajduk nije zbog njih dvojice propustio Damir Žustra, koji je od ovog ljeta trener u Kustošiji, pomoćnik u juniorima, a koji igraju Prvu HNL. Kustošija je s tri pobjede i jednim porazom prvi pratitelj Hajduka, Dinama i Lokomotive. Žustra, koji je trenersku karijeru počeo u Župi dubrovačkoj, od 2018. godine do ovog ljeta bio je trener u mlađim uzrastima GOŠK Dubrovnik 1919., jednu sezonu trener Cvjetoviću i Bijediću. 

image

Damir Žustra, Antonio Cvjetović i Kaan Bijedić nakon utakmice Rudeš - Hajduk 1:2

08. rujan 2024 13:00