StoryEditorOCM
Nogomet21. DVORANSKO PRVENSTVO HRVATSKOG NOGOMETNOG SAVEZA

Bravo VHNK Dubrovnik, bravo Neretva! Hoće li ovo biti povijesni dan za Županijski nogometni savez Dubrovačko-neretvanski?

Piše Tonči Vlašić
25. veljače 2024. - 11:59
Veterani Nogometnog kluba Neretva (Metković) na 21. Dvoranskom prvenstvu HNS-a za veterana u MakarskojBorna Križančić /hns/

Hoće li ovo biti povijesni dan za Županijski nogometni savez Dubrovačko-neretvanski kad je u pitanju Dvoransko prvenstvo Hrvatskog nogometnog saveza za veterane?

VHNK Dubrovnik je u polufinalu, a sad je to isto u Makarskoj uspjela i Neretva. Dakle, jedno je jasno – jedna medalja je već osigurana, a može li se po prvi put dogoditi da su dva kluba iz najjužnije hrvatske županije u finalu?

Vrlo brzo ćemo dobiti odgovor. VHNK Dubrovnik od 11.55 sati igra za finale protiv Podstrane, a potom će Neretva u drugom polufinalu igrati s MNK Bilice.

Podsjetnik, VHNK Dubrovnik je u četvrtfinalu izbacio aktualnog prvaka, zagrebačku Lokomotivu s 3:0. Podstrana je potom na penale, nakon 2:2, bila 2:1 bolja od GOŠK-a iz Kaštel Gomilice. U trećem četvrtfinalu Bilice su s 2:1 svladale Adriatic, a na kraju Neretva je s 3:1 bila bolja od Oroslavlja, koje je povelo pogotkom Ivana Martinića u 6. minuti. Dvije minute poslije izjednačili su metkovski ‘plavo bijeli’ pogotkom Danijela Ležinića, a s dva pogotka Maria Tutavca stigli do pobjede i polufinala.

Neretva je bila prvak 2018., a 2019. i 2022. godine treća. VHNK Dubrovnik je prvi put među četiri na dvoranskom prvenstvu.

NERETVA U MAKARSKOJ

Zoran Bubalo, Danijel Ležinić, Goran Galov, Josip Galov, Goran Bošković, Darko Glavan, Antonio Kuran, Mišo Obradović, Mario Gujinović, Branko Vrnoga, Tomislav Dodig, Ivan Galov, Mario Tutavac, Ivan Pehar i Mislav Vučković.

03. svibanj 2024 13:23