StoryEditorOCM
NogometHALO CIPAR |

ADNAN AGANOVIĆ ‘Vrijeme izlaska je ograničeno, kad se izlazi treba na određen broj poslati SMS poruku, a ako te policija zatekne nakon toga...‘ 

Piše Tonči Vlašić
6. travnja 2020. - 22:59
AEL LImassol za koji igra Dubrovčanin Adnan Aganović porazom kod kuće počeo je završni dio ciparskog prvenstva, Ligu za prvaka. Omonia, lider, svladala ga je s 3:0 te vodi sa 46 bodova, a toliko je osvojio i Anorthosis, dok je na trećem mjestu najtrofejniji ciparski klub, APOEL, sa 40 bodova. AEL Limassol, koji je pak šesti s 31 bodom, i prije početka Lige za prvaka više razmišlja o kupu nego o prvenstvu. U Kupu je stigao do polufinala, a tu mu je suparnik četvrtoplasirani sastav prvenstva - Apollon, koji ima 39 bodova, a kojeg je dobio oba puta u ligaškom dijelu sezone (2:1 u gostima, te 2:0 kod kuče). 

U drugom polufinalu Kupa 'potuć' će se vodeći dvojac u prvenstvu. Naravno, ako se sezona nastavi. Ni na Cipru se ne igra, a niti se trenira. Utakmice 1. kola Lige za prvaka odigrane su 7. ožujka, a tog dana Cipar je bio jedina država članica Europske unije bez zaraženog koronavirusom. Međutim, koji dan poslije i Cipar se našao na 'crnoj listi' te je njegov nogometni savez, kao i svi ostali sportski savezi na otoku, prekinuo natjecanja.

- Sportski objekti su zatvoreni. Ne može se ni na trening.

Dio sportaša, koji su članovi ciparskih klubova, a koji nisu državljani Cipra, napustili su otok. Aganović je ostao. Nije se vraćao u Dubrovnik. S njim u Limassolu su supruga i sin. Kao i većina njegovih suigrača, ali kao i većina sportaša svijeta, Aganović 'trenira' unutar svoja četiri zida.

- Kod kuće radim neke statičke vježbe snage, i to je to. To su propisali treneri. Toga se držim.

Na današnji dan Cipar ima 465 zaraženih koronavirusom te 19 smrtnih slučajeva.

- Nema na ulicama ljudi. Sve je kao i u Hrvatskoj. Ne rade škole, vrtići, dok su restorani i kafići zatvoreni. Razlika je što je ovdje izlazak iz kuće ograničen po danu na 180 minuta. Kad se izlazi treba na određen broj poslati SMS poruku, a ako te policija zatekne na ulici nakon isteka ta tri sata slijedi ti kazna od 150 eura.

Naravno, nitko na kugli zemaljskoj ne zna što će sutra biti ni kad ćemo se vratiti normalnom životu. Tako je i na Cipru. UEFA zahtjeva da se prvenstva odigraju do kraja. Aganoviću, kao i svima, ne preostaje ništa drugo nego čekati. Pokušati kroz treninge u kući ostati koliko toliko tjelesno spreman ako se ova sezona ipak nastavi, a u njoj je Dubrovčanin, koji igra u veznom redu, upisao 21 nastup i postigao tri pogotka u tri natjecanja (AEL Limassol je osim dva domaća natjecanja igrao u sezoni 2019./20. i u kvalifikacijama Europa lige). 
25. travanj 2024 17:05