StoryEditorOCM
KošarkaDAN ‘D‘

Obje utakmice su u izravnom prijenosu na televiziji. Na kojoj se može gledati Jug Adriatic osiguranje u Poljudu, a na kojoj Ragusa u zagrebačkom Domu sportova?

Piše Tonči Vlašić
28. svibnja 2024. - 08:40
Tonći Jonjić, jugov navijač, ulovio je loptu 2022. godine nakon 3:1 pobjede u finalu protiv splitskog Jadrana, Jug AO je po 17. put postao prvak Hrvatske...Tonci Plazibat/Cropix

Dan ‘D‘, redom, prvo za vaterpoliste Jug Adriatic osiguranja, koji od 19 sati će pokušati pobjedom u Splitu ostati u igri za naslovom prvaka, ne dozvoliti Jadranu da ih ‘pomete‘ u finalnoj seriji na tri pobjede. Zvončac je napravio break u drugoj, poveo 2:0 u pobjedama, te sad ima prvu meč loptu. Ako je iskoristi, obranit će naslov. Jug Adriatic osiguranje će treći put u ovom stoljeću ostati dvije sezone za redom bez najvrjednijeg domaćeg trofeja (Mladost prvak 2002. i 2003., Primorje EB prvak 2014. i 2015. godine).

Najgore za Jugaše gube 0:2, a suparnik se ne može pohvaliti kako je bio sjajan. Momčad Vjeka Kobešćaka ‘nestala‘ je u prvoj utakmici u Splitu nakon prve četvrtine, a u drugoj, prije četiri dana u Gružu, toliko grešaka, loša u napadu. Zar će na taj način izgubiti borbu za naslov?

HTV na svom drugom programu prenosi ogled iz Splita, iz Poljuda. Ukoliko Jug ne dozvoli Jadranu večeras obranu naslova, četvrta utakmica finala igra se u subotu, 1. lipnja, u Gružu od 18.30 sati.

I dok se finalna serija vaterpolista može nastaviti, finale košarkašica večeras završava. U Zagrebu se od 20 sati igra majstorica između Trešnjevke 2009. i Raguse. Domaćinu pobjeda donosi povijesnu prvu titulu prvaka, Ragusi četvrti uzastopni (i ukupno) naslov najbolje.

U prve četiri utakmice igrali su samo domaćini, gosta nije bilo nigdje. U sve četiri utakmice domaćini su imali i po 30 koševa prednosti. Trešnjevka 2009. je mlada ekipa, Ragusa iskusna. Ragusa je prije dvije godine igrala majstoricu u gostima nakon koje je podigla pokal prvakinja.

Utakmicu odluke Trešnjevka 2009. – Ragusa izravno prenosi Sportska televizija.

image

Carmen Miloglav je podigla pokal prvaka na kraju sezone 2022./23. - Ragusa je treći put ukupno i u nizu osvojila naslov

Tonči Vlašić/
24. lipanj 2024 05:33