StoryEditorOCM
KošarkaNAMJESTIO RUKU

Mario Hezonja izjednačio drugi najbolji rezultat svih vremena po broju postignutih poena na jednoj utakmici u dresu Hrvatske

Piše Tonči Vlašić
26. lipnja 2024. - 20:57

Hrvatska je dobila i Brazil u Opatiji, neki dan Poljsku s 82:68, a sad reprezentaciju koju (opet) vodi Aleksandar Petrović, i to s 91:81. Prvo ime utakmice bio je Mario Hezonja. Ubacio je 39 koševa, imao 6 skokova, te asistenciju. 

- Hezonja je izjednačio drugi najbolji rezultat svih vremena po broju postignutih poena na jednoj utakmici u dresu hrvatske reprezentacije koje sada dijeli s Draženom Petrovićem. Veliki Dražen nedodirljiv je na vrhu ljestvice s 49 koševa - istaknuo je Hrvatski košarkaški savez na svojoj stranici. 

Hezonja je pogodio 16 od 26 šuteva iz igre, 11 od 15 za dva, a ubacio je 5 trica iz 11 šuteva. Valorizacija 34. Odličan je bio i naš kapetan, Šibenčanin Dario Šarić, koji je postigao 20 koševa, imao 9 skokova i 6 asistencija.

Utakmice protiv Poljske i Brazila poslužile su za pripremu nastupa idući tjedan u Pireju gdje naše od 2. do 7. srpnja čekaju kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu. Hrvatska je u skupini sa Slovenijom i Novim Zelandom, dok su u drugoj skupini Dominikanska Republika, Egipat i domaćin, Grčka.  

Po dva najbolja iz svake skupine će igrati polufinale (prvi iz skupine ‘A‘ protiv drugog iz skupine ‘B‘, te obrnuto), potom tko bude uspješniji u finalu taj ide u Pariz. 

29. lipanj 2024 09:34